Pugilistul kazah Ghenadi Golovkin şi-a păstrat cu uşurinţă titlurile mondiale WBA, WBC şi IBF la categoria mijlocie, după ce l-a învins pe americanul Vanes Martyrosian prin KO în repriza secundă, sâmbătă, în cadrul unei gale la Carson (California), informeazăAgerpres.

Gennady GolovkinFoto: Facebook/ Gennady Golovkin

Golovkin şi-a trecut în palmares cu această ocazie a 38-a victorie din carieră, a 34-a înainte de limită, el mai având şi un meci nul.

Ghenadi Golovkin a egalat, cu această ocazie, recordul de 20 de meciuri apărate cu succes ale titlului mondial, deţinut de americanul Bernard Hopkins.

Pugilistul kazah, supranumit "GGG", şi-a trimis adversarul la podea şi şi-a asigurat victoria cu un violent schimb de lovituri stânga-dreapta, cu un minut şi 18 secunde înainte de finalul reprizei secunde.

La rândul său, Martyrosian, care a înregistrat a patra înfrângere dintr-un palmares de 36 de victorii, nu a mai urcat în ring din mai 2016 şi şi-a desfăşurat cea mai mare parte a carierei sale la super-welters.

Golovkin, în vârstă de 36 de ani, trebuia iniţial să-l întâlnească pe mexicanul Saul Alvarez, care stopase seria sa de 37 de victorii consecutive cu un nul controversat în septembrie anul trecut la Las Vegas (Nevada).

Dar Alvarez îşi ispăşeşte o suspendare de şase luni după un control antidoping pozitiv cu clenbuterol în luna februarie.