Sportivul Nicolae Onică a obţinut, sâmbătă, medalia de aur la aruncat şi la total, la categoria 94 de kilograme, şi s-a clasat pe locul doi la smuls, în cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Izvorani, informeaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Onică a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului cu o performanţă de 210 kg la aruncat şi cu un total de 381 kg. La smuls, el a avut 171 kg.

Primul s-a clasat, la smuls, lituanianul Stanulis Zygimantas, cu 172 kilograme.

România este lider în clasamentul pe naţiuni al competiţiei, cu 23 de medalii: nouă de aur, opt de argint şi şase de bronz.

Cine a luat medalii pentru Romania la CE de haltere:

Elena Andrieş - trei de aur (smuls, aruncat şi total) la categoria 48 kg, Ilie Ciotoiu - două de bronz (aruncat şi total) la 56 kg, Ionuţ Ilie - două de bronz (aruncat şi total) la 62 kg, Andreei Penciu - argint (smuls) şi bronz (total) la 58 kg, Maria Grigoriu - bronz (aruncat) la 58 kg, Paul Dumitraşcu - argint (aruncat) la 69 kg, Loredana Toma - trei de aur (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Irina Lepşa - argint (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Răzvan Martin - aur (smuls) şi două de argint (aruncat şi total) la 77 kg, Nicolae Onică - două de aur (aruncat, total) şi una de argint (smuls) la 94 kg.