​Sportivii români au cucerit până în prezent 11 medalii la Campionatele Europene de haltere de la Izvorani. Paul Dumitraşcu a obţinut, miercuri, medalia de argint la stilul aruncat, la categoria 69 de kilograme, cu o performanţă de 174 kilograme.

HotNews.roFoto: Hotnews

Medalia de aur i-a revenit albanezului Briken Calja, cu 174 de kilograme. Acesta s-a impus şi la smuls, cu 146 de kilograme şi la total. Dumitraşcu a ocupat locul 9 la smuls, cu 131 de kilograme, şi locul 6 la total, cu 305 kilograme.

Andrea Penciu, la categoria 58 de kilograme, a obţinut medalia de argint la smuls, cu 88 de kilograme, şi bronz la total, cu 190 de kilograme. La aceeaşi categorie, Maria Grigoriu a luat bronz, la auncat, cu 104 kilograme, stil la care Penciu s-a clast pe locul 4, cu 102 kilograme. Grigoriu a fost a patra la smuls, cu 83 de kilograme, şi tot a patra la total, cu 187 de kilograme. Toate cele trei medalii de aur i-au revenit letonei Rebeka Koha.

Anterior, România obţinuse şapte medalii, dintre care Elena Andrieş Elena, tripla campioană europeană la categoria 48 Kg, la smuls, aruncat şi la total, şi patru medalii de bronz, castigate de Ilie Ciotoiu, la categoria 56 Kg, la smuls şi la total, si de Ionuţ Ilie, la categoria 62 Kg, la total şi la aruncat.

Competiţia europeană de haltere de la Izvorani continuă până duminică.