Sunt în total 11 țări din Europa în care mai mult de jumătate din cei chestionați au răspuns că nu fac niciodată sport, conform unor date publicate de Uniunea Europeană . În capul listei se află, la egalitate, Bulgaria, Grecia și Portugalia (cu 68%), iar apoi urmează România, cu 63%. Eurobarometrul se referă la perioada decembrie 2017.

Cum stam la miscare in Uniunea EuropeanaFoto: europa.eu

Cel mai bine la capitolul mișcare stau Danemarca (20%), Suedia (15%) și Finlanda (doar 13% au răspuns că nu fac mișcare).

Cei mai mulțumiți de condițiile pe care le au pentru a face mișcare sunt olandezii (94%), danezii (91%) și suedezii (88%). La polul opus se află Bulgaria (51%), România (43%), Malta și Croația (35%).

Suntem printre primii și la capitolul nemulțumire în legătură cu ceea ce fac autoritațile pentru ca populația să aibă unde să facă mișcare. Italia (55%), Polonia (53%), România (52%) și Spania (51%).

România nu stă deloc bine nici când vine vorba de capitolul ”voluntariat în sport”, acolo unde suntem codași (2%) împreună cu Portugalia (1%). În vecinătate se mai află Lituania, Slovacia, Grecia, Polonia, Bulgaria și Croația (toate cu câte 3%).

Unde fac românii cel mai mult sport? Acasă...

Dacă la nivel european cei chestionați fac cea mai multă mișcare în parcuri, spații deschise în general, atunci când vine vorba de țara noastră cei mai mulți din cei întrebați spun că fac sport...acasă...