Un inotator australian de 99 de ani a stabilit un record mondial in proba de 50 de metri liber, la categoria de varsta 100-104 ani, coborand sub un minut, informeaza lefigaro.fr, potrivit News.ro.

George Corones, record mondial la categoria de varsta 100-104Foto: Captura YouTube

George Corones a fost cronometrat in 56 de secunde si 12 sutimi, la o competitie din Queensland, timp superior cu peste 20 de secunde celei mai bune peformante anterioare, stabilita in 2009, de canadianul Jaring Timmerman (1:16.92).

Corones se incadreaza in categoria de varsta la care a concurat, deoarece va implini 100 de ani in aprilie.

Inotatorul originar din Brisbane a mai coborat o data sub un minut pe aceasta distanta (57.11), in urma cu cateva zile, dar timpul sau nu a fost omologat, deoarece nu exista un sistem automat de cronometraj.

Organizatorii Jocurilor Commonwealth-ului, care au loc la Queensland, au decis sa-i ofere o sansa lui Corones de a bate recordul la 50 de metri si au pus la punct o cursa care sa respecte toate regulile FINA. George Corones a concurat singur, pe culoarul al patrulea al bazinului si a reusit o perfomanta mai buna.

"Am inotat exemplar, bine echilibrat... si am fost pregatit sa lovesc (marginea bazinului) la final foarte tare cu mana. Secretul a fost sa o iau progresiv, ridicand cate putin ritmul pe parcurs", a declarat recordmenul pentru BBC.

Corones obisnuia sa inoate si in tinerete, dar a inceput sa o faca din ce in ce mai serios dupa ce a implinit 80 de ani, pentru a se mentine in forma. El inoata de trei ori pe saptamana si merge si la sala de fitness.

Urmatorul obiectiv al lui George Corones este doborarea recordului la 100 de metri (3:23.10). El va incerca acest lucru sambata.