Jocurile Olimpice scot la iveala cele mai frumoase si inedite momente din sport, simplii sportivi sunt transformati in eroi, unii dintre ei raman pentru totdeauna in istorie, in timp ce altii traiesc dezamagiri imense. Dupa 17 zile de intreceri si 102 probe disputate, Olimpiada de iarna de la PyeongChang a luat sfarsit duminica, dar care sunt povestile pe care ni le vom aminti peste ani? Cehoaica Ester Ledecka, care a castigat in mod surprinzator proba de Super-G de la schi alpin, sau rusul Alexander Krushelnitsky, care a reprezentat primul caz de dopaj in curling la JO, sunt doar doua dintre numele care au marcat editia cu numarul XXIII a Olimpiadei de iarna.

JOFoto: fis-ski.com

Ester Ledecka, sportiva care a scris istorie la PyeongChang: aur la doua sporturi diferite

Cehoaica Ester Ledecka este de departe sportiva cu cea mai frumoasa poveste la Jocurile Olimpice de la PyeongChang. La doar 22 de ani, Ledecka a intrat in istoria JO de iarna, devenind primul sportiv care a castigat medalia de aur atat la schi alpin, cat si la snowboard. Mai mult, Ledecka este prima femeie care a cucerit aurul la doua sporturi diferite in cadrul aceleiasi editii a JO de iarna.

  • Marea surpriza de la Super-G

Spre surprinderea tuturor, Ester Ledecka a castigat medalia de aur in proba de slalom super-urias din cadrul concursului de schi alpin al JO 2018. Ledecka a pornit cu numarul 26 in concursul de Super G si nu era nici pe departe printre favorite. Ba mai mult, sportul de baza pe care il practica este snowboardul. Cronometrata cu 1.21.11, cehoaica a fost mai rapida doar cu o sutime fata de austriaca Anna Vieth, detinatoarea titlului olimpic. "Am crezut ca este o eroare de cronometraj. Insa toata lumea in jurul meu, in tribune, striga, iar eu mi-am spus 'totul este adevarat' " - Ledecka.

Sursa foto: fis-ski.com

  • Confirmarea de la snowboard

Dupa rezultatul surprinzator obtinut la schi alpin, Ledecka a confirmat si la snowboard, in proba de slalom urias paralel, castigand medalia de aur. In finala, Ledecka a invins-o pe germanca Selina Joerg cu 46/100. De asemenea, cehoaica este dubla campioana mondiala la aceasta proba (2015 si 2017).

Sursa foto: fis-ski.com

Lindsey Vonn, medaliata cu bronz la ultima olimpiada din cariera

La 33 de ani, 4 luni si 3 zile, Lindsey Vonn a devenit cea mai in varsta sportiva care cucereste o medalie olimpica in proba de schi alpin la Jocurile Olimpice de Iarna. Marea vedeta a schiului alpin feminin, Vonn a fost medaliata cu bronz in proba de coborare de la PyeongChang, dupa ce la Super-G incheiase doar pe locul 6.

A fost a treia medalie olimpica pentru Lindsey Vonn, dupa cele cucerite la JO 2010 (Vancouver): aur in proba de coborare si bronz la Super-G. Coplesita de emotii, frumoasa schioare a anuntat ca a fost ultima editie a Jocurilor Olimpice la care a luat parte, insa a precizat ca nu se va retrage pana cand nu va dobori recordul de victorii in Cupa Mondiala de schi alpin.

Cu 81 de victorii in Cupa Mondiala, Vonn vrea sa depaseasca recordul legendarului schior suedez Ingermar Stenmark, care a inregistrat 86 de succese in circuitul mondial de schi alpin, intre 1975 si 1989. "Sper ca acest lucru se va intampla intr-un singur sezon. Nu ma voi retrage pana cand nu voi dobori acest record, asta-i sigur, indiferent cata durere va trebui sa mai suport. Sper din tot sufletul ca va fi nevoie doar de inca un sezon, pentru ca mi-ar fi greu sa continui dupa aceea", a spus Vonn.

Sursa foto: fis-ski.com

Rusul Alexander Krushelnitsky, primul caz de dopaj in curling la JO

Desi a fost exclusa de la JO 2018 din cauza sistemului de dopaj institutionalizat, Rusia a fost aratata din nou cu degetul. In randul celor 168 de sportivi rusi care au participat la PyeongChang sub drapel neutru s-au descoperit doua cazuri de dopaj, iar unul dintre ele a reprezentat o premiera. Alexander Krushelnitsky a devenit primul sportiv de la curling care a fost prins dopat la JO, fiind depistat pozitiv la meldonium.

Alaturi de sotia sa, Anastasia Bryzgalova, Krushelnitsky a castigat medalia de bronz la proba de dublu mixt a concursului de curling din cadrul Jocurilor Olimpice de iarna 2018 de la PyeongChang.

Totusi, presedintele Federatiei ruse de curling Dmitri Svichtchev s-a declarat "convins" ca nu e vorba decat de o "provocare" si un "act de sabotaj". "Din 2015, a dat 11 probe si toate au fost negative. Ce ar fi in mintea unui om sa ia o pilula chiar inaintea Jocurilor?".

Acest caz de dopaj este singurul descoperit in curling la o editie a Jocurilor Olimpice, introdus ca sport olimpic la Nagano, in 1998.

Sursa foto: pyeongchang2018.com

Olimpiada extremelor pentru Marcel Hirscher - primele titluri olimpice si ratarea de la slalom

Inaintea Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, Marcel Hirscher (28 de ani) nu reusise sa castige nicio medalie olimpica de aur. Acum, "regele" circuitului mondial de schi alpin are in palmares doua titluri olimpice. Austriacul a intrat in istoria JO de iarna, devenind primul sportiv care castiga proba de slalom urias si combinata alpina la aceeasi editie a Jocurilor.

JO 2018 au avut insa si o parte intunecata pentru schiorul austriac. Favoritul principal al probei de slalom, Hirscher a ratat o poarta in prima mansa si nu a terminat concursul. Dezamagirea este mare daca tinem cont ca Hirscher castigase sase dintre cele opt probe de slalom disputate in actuala editie a Cupei Mondiale. El nu mai ratase o cursa de slalom din 14 februarie 2016, de la Yuzawa Naeba (Japonia), tot in Cupa Mondiala.

Sursa foto: fis-ski.com

Snowboarderul canadian Mark McMorris, medaliat cu bronz la 11 luni dupa ce s-a aflat in coma

In varsta de 24 de ani, canadianul Mark McMorris poate fi numit eroul Jocurilor Olimpice de la PyeongChang. In urma cu 11 luni, Mc Morris se afla in coma, iar viata lui era agata de un fir de ata, insa canadianul s-a refacut intr-un timp record si a reusit chiar sa cucereasca o medalie la JO 2018.

Mark McMorris a urcat pe a treia treapta a podiumului la slopestyle, dupa americanul Redmond Gerard si canadianul Max Parrot. In cazul lui McMorris, bronzul valoreaza la fel mult precum o medalie de aur.

Pentru a intelege mai bine valoarea medaliei obtinute: in martie 2017, McMorris lucra la un proiect de film atunci cand snowboardul sau s-a dus intr-o directie gresita si s-a lovit cu viteza de un copac. A avut splina rupta, plamanul stang afectat, fracturi la coaste, fracturi in zona pelvisului, fractura la maxilar si fractura la bratul stang, iar medicii l-au tinut in viata cu ajutorul aparatelor.

Sursa foto: Twitter/ Team Canada

De la Rio la PyeongChang: Pita Taufatofua (Tonga) s-a pregatit pentru JO cu schiuri pe role

In 2016, Pita Taufatofua (purtatorul de drapel al delegatiei statului Tonga) facea senzatie la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, purtand doar o ta'ovala (fusta traditionala) infasurata in jurul taliei, avand bustul gol si uns cu ulei din belsug.

In urma cu doua saptamani, reprezentantul din Tonga putea fi vazut in aceeasi ipostaza la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarna, desi la PyeongChang temperaturile se incapatanau sa nu treaca de zero grade.

La Rio, Taufatofua a concurat in proba de taekwondo, dar a fost eliminat inca din primul tur. Aflat in cautarea unei noi provocari, el s-a orientat catre o disciplina putin cunoscuta in arhipelagul polinezian: schi fond. Pita Taufatofua a ajuns la JO 2018 dupa ce s-a antrenat timp de un an pe schiuri cu role (roller ski) si doar 10 saptamani pe zapada, luand startul in proba de 15km din cadrul competitiei de ski fond.

Obiectivul sau la PyeongChang a fost sa poata incheia proba si a reusit. A terminat pe locul 114, fiind cronometrat cu timpul de 56:41.1, mai bun decat ultimii doi clasati, columbianul Sebastian Uprimny (58:08.1) si mexicanul German Madrazo (59:35.4).

Sursa foto: pyeongchang2018.com

Multipli medaliati la PyeongChang:

Johannes Hoesflot Klaebo (Norvegia, schi fond) - 3 medalii de aur: stafeta 4x10km, sprint clasic, sprint liber pe echipe

Martin Fourcade (Franta, biatlon) - 3 medalii de aur: stafeta mixta 2x6km feminin + 2x7.5km masculin, 12.5km urmarire, 15km mass-start

Marit Bjoergen (Norvegia, schi fond) - doua medalii de aur: 30km mass start, stafeta 4x5km, o medalie de argint: 7.5km + 7.5km schiatlon si doua medalii de bronz: 10km liber, sprint liber pe echipe

Martin Johnsrud Sundby (Norvegia, schi fond) - doua medalii de aur: stafeta 4x10km, sprint liber pe echipe si o medalie de argint: 15km + 15km Schiatlon

Simen Hegstad Krueger (Norvegia, schi fond) - doua medalii de aur: 15km + 15km Schiatlon, stafeta 4x10km si o medalie de argint: 15km liber

Eric Frenzel (Germania, combinata nordica) - doua medalii de aur: sarituri cu schiurile trambulina normala/10 km schi fond individual, sarituri cu schiurile trambulina mare /4x5km schi fond pe echipe si o medalie de bronz:cu schiurile trambulina mare/10km schi fond individual

Laura Dahlmeier (Germania, biatlon) - doua medalii de aur: urmarire 10km, sprint 7.5km si o medalie de bronz: 15 km individual

Choi Minjeong (Coreea de Sud, short-track) - doua medalii de aur: 1.500m si stafeta 3.000m

Francesco Friedrich (Germania, bob) - doua medalii de aur: bob-2, bob-4

Johannes Rydzek (Germania, combinata nordica) - doua medalii de aur: sarituri cu schiurile trambulina mare/10km schi fond individual, sarituri cu schiurile trambulina mare /stafeta 4x5km schi fond pe echipe

Kjeld Nuis (Olanda, patinaj viteza) - doua medalii de aur: 1.000m, 1.500m

Marcel Hirscher (Austria, schi alpin) - doua medalii de aur: combinata (coborare/slalom), slalom urias

Nana Tagaki (Japonia, patinaj viteza) - doua medalii de aur: mass-start, urmarire pe echipe

Natalie Geisenberger (Germania, sanie) - doua medalii de aur: stafeta pe echipe mixte, sanie simplu feminin

Ragnhild Haga (Norvegia, schi fond) - doua medalii de aur: 10km liber, stafeta 4x5km

Scott Moir (Canada, patinaj artistic) - doua medalii de aur: dans pe gheata, proba pe echipe

Tessa Virtue (Canada, patinaj artistic) - doua medalii de aur: dans pe gheata, proba pe echipe

Thorsten Margis (Germania, bob) - doua medalii de aur: bob-2, bob-4

Tobias Arlt (Germania, sanie) - doua medalii de aur: proba de dublu, stafeta pe echipe mixte

Tobias Wendl (Germania, sanie) - doua medalii de aur: proba de dublu, stafeta pe echipe mixte

Charllote Kalla (Suedia, schi fond) - o medalie de aur: 7.5km + 7.5km Schiatlon si trei de argint: 10km liber, stafeta 4x5km, sprint liber pe echipe

etc.

Clasamentul pe medalii:

Lista completa a medaliatilor de la JO 2018:

ZIUA 2 (10 februarie)

Biatlon, 7.5km sprint feminin

Aur: Laura Dahlmeier (Germania)

Argint: Marte Olsbu (Norvegia)

Bronz: Veronika Vitkova (Cehia)

Schi fond, 7,5km + 7,5km schialtlon feminin

Aur: Charlotte Kalla (Suedia)

Argint: Marit Bjørgen (Norvegia)

Bronz: Krista Pärmäkoski (Finlanda)

Short-track, 1,500m masculin

Aur: Lim Hyojun (Coreea de Sud)

Argint: Sjinkie Knegt (Olanda)

Bronz: Semen Elistratov (OAR - Sportivii Olimpici ai Rusiei)

Sarituri cu schiurile, trambulina normala masculin

Aur: Andreas Wellinger (Germania)

Argint: Johann André Forfang (Norvegia)

Bronz: Robert Johansson (Norvegia)

Patinaj viteza, 3,000m feminin

Aur: Carlijn Achtereekte (Olanda)

Argint: Ireen Wüst (Olanda)

Bronz: Antoinette de Jong (Olanda)

ZIUA 3 (11 februarie)

Biatlon, 10km sprint masculin

Aur: Arnd Peiffer (Germania)

Argint: Michal Krcmar (Cehia)

Bronz: Dominik Windisch (Italia)

Schi fond, 15km + 15km schiatlon masculin

Aur: Simen Hegstad Krueger (Norvegia)

Argint: Martin Johnsrud Sundby (Norvegia)

Bronz: Hans Christer Holund (Norvegia)

Schi acrobatic, movile feminin

Aur: Perrine Laffont (Franta)

Argint: Justine Dufour-Lapointe (Canada)

Bronz: Yulia Galysheva (Kazahstan)

Sanie, simplu masculin

Aur: David Gleierscher (Austria)

Argint: Chris Mazdzer (SUA)

Bronz: Johannes Ludwig (Germania)

Snowboard, slopestyle masculin

Aur: Redmond Gerard (SUA)

Argint: Max Parrot (Canada)

Bronz: Mark McMorris (Canada)

Patinaj viteza, 5,000m masculin

Aur: Sven Kramer (Olanda)

Argint: Ted-Jan Bloemen (Canada)

Bronz: Sverre Lunde Pedersen (Norvegia)

ZIUA 4 (12 februarie)

Biatlon, 10km urmarire feminin

Aur: Laura Dahlmeier (Germania)

Argint: Anastasiya Kuzmina (Slovenia)

Bronz: Anais Bescond (Franta)

Biatlon, 12.5km urmarire masculin

Aur: Martin Fourcade (Franta)

Argint: Sebastian Samuelsson (Suedia)

Bronz: Benedikt Doll (Germania)

Patinaj artistic, echipe

Aur: Canada

Argint: OAR

Bronz: SUA

Schi acrobatic, movile masculin

Aur: Mikaël Kingsbury (Canada)

Argint: Matt Graham (Australia)

Bronz: Daichi Hara (Japonia)

Sarituri cu schiurile, trambulina normala feminin

Aur: Maren Lundby (Norvegia)

Argint: Katharina Althaus (Germania)

Bronz: Sara Takanashi (Japonia)

Snowboard, slopestyle feminin

Aur: Jamie Anderson (SUA)

Argint: Laurie Blouin (Canada)

Bronz: Enni Rukajarvi (Finlanda)

Patinaj viteza, 1,500m feminin

Aur: Ireen Wüst (Olanda)

Argint: Miho Takagi (Japonia)

Bronz: Marrit Leenstra (Olanda)

ZIUA 5 (13 februarie)

Schi alpin, combinata masculin

Aur: Marcel Hirscher (Austria)

Argint: Alexis Pinturault (Franta)

Bronz: Victor Muffat-Jeandet (Franta)

Schi fond, sprint feminin

Aur: Stina Nilsson (Suedia)

Argint: Maiken Caspersen Falla (Norvegia)

Bronz: Yulia Sergeyevna Belorukova (OAR)

Schi fond, sprint masculin

Aur: Johannes Hoesflot Klaebo (Norvegia)

Argint: Federico Pellegrino (Italia)

Bronz: Alexander Bolshunov (OAR)

Curling, dublu mixt

Aur: Kaitlyn Lawes si John Morris (Canada)

Argint: Jenny Perret si Martin Rios (Elvetia)

Bronz: Anastasia Bryzgalova si Aleksandr Krushelnitckii (OAR)

Sanie, simplu feminin

Aur: Natalie Geisenberger, (Germania)

Argint: Dajana Eitberger (Germania)

Bronz: Alex Gough (Canada)

Short-track, 500m feminin

Aur: Arianna Fontana (Italia)

Argint: Yara van Kerkhof (Olanda)

Bronz: Kim Boutin (Canada)

Snowboard, halfpipe feminin

Aur: Chloe Kim (SUA)

Argint: Liu Jiayu (China)

Bronz: Arielle Gold (SUA)

Patinaj viteaza, 1,500m masculin

Aur: Kjeld Nuis (Olanda)

Argint: Patrick Roest (Olanda)

Bronz: Min Kim Seok (Coreea de Sud)

ZIUA 6 (14 februarie)

Sanie, dublu masculin

Aur: Tobias Wendl si Tobias Arlt (Germania)

Argint: Pegter Penz si Georg Fischler (Austria)

Bronz: Toni Eggert si Sascha Benecken (Germania)

Combinata nordica, masculin

Aur: Eric Frenzel (Germania)

Argint: Akito Watabe (Japonia)

Bronz: Lukas Klapfer (Austria)

Snowboard, halfpipe masculin

Aur: Shaun White (SUA)

Argint: Ayumu Hirano (Japonia)

Bronz: Scotty James (Australia)

Patinaj viteza, 1,000m feminin

Aur: Jorien ter Mors (Olanda)

Argint: Nao Kodaira (Japonia)

Bronz: Miho Takagi (Japonia)

ZIUA 7 (15 februarie)

Schi alpin, coborare masculin

Aur: Aksel Lund Svindal (Norvegia)

Argint: Kjetil Jansrud (Norvegia)

Bronz: Beat Feuz (Elvetia)

Schi alpin, slalom urias feminin

Gold: Mikaela Shiffrin (SUA)

Silver: Ragnhild Mowinckel (Norvegia)

Bronze: Federica Brignone (Italia)

Biatlon, 15km individual feminin

Aur: Hanna Oeberg (Suedia)

Argint: Anastasiya Kuzmina (Slovacia)

Bronz: Laura Dahlmeier (Germania)

Biatlon, 20km individual masculin

Aur: Johannes Thingnes Bø (Norvegia)

Argint: Jakov Fak (Slovenia)

Bronz: Dominik Landertinger (Austria)

Schi fond, 10km liber feminin

Aur: Ragnhild Haga (Norvegia)

Argint: Charlotte Kalla (Suedia)

Bronz: Krista Parmakoski (Finlanda); Marit Bjørgen (Norvegia)

Patinaj artistic, perechi

Aur: Aljona Savchenko si Bruno Massot (Germania)

Argint: Wenjing Sui si Cong Han (China)

Bronz: Meagan Duhamel si Eric Radford (Canada)

Sanie, stafeta pe echipe mixte

Aur: Germania

Argint: Canada

Bronz: Austria

Snowboard cross masculin

Aur: Pierre Vaultier (Franta)

Argint: Jarryd Hughes (Australia)

Bronz: Regino Hernandez (Spania)

Patinaj viteaza, 10,000m masculin

Aur: Ted-Jan Bloemen (Canada)

Argint: Jorrit Bergsma (Olanda)

Bronz: Nicola Tumolero (Italia)

ZIUA 8 (16 februarie)

Schi alpin, slalom super-urias masculin

Aur: Matthias Mayer (Austria)

Argint: Beat Feuz (Elvetia)

Bronz: Kjetil Jansrud (Norvegia)

Schi alpin, slalom feminin

Aur: Frida Marie Hansdotter (Suedia)

Argint: Wendy Holdener (Elvetia)

Bronz: Katharina Gallhuber (Austria)

Schi fond, 15km masculin

Aur: Dario Cologna (Elvetia)

Argint: Simen Hegstad Krüger (Norvegia)

Bronz: Denis Spitsov (OAR)

Schi acrobatic, sarituri feminin

Aur: Hanna Huskova (Belarus)

Argint: Zhang Xin (China)

Bronz: Kong Fanyu (China)

Skeleton, masculin

Aur: Yun Sungbin (Coreea de Sud)

Argint: Nikita Tregubov (OAR)

Bronz: Dom Parsons (Marea Britanie)

Snowboard cross, feminin

Aur: Michela Moioli (Italia)

Argint: Julia Pereira de Sousa Mabileau (Franta)

Bronz: Eva Samkova (Cehia)

Patinaj viteaza, 5,000m feminin

Aur: Esmee Visser (Olanda)

Argint: Martina Sáblíková (Cehia)

Bronz: Natalya Voronina (OAR)

ZIUA 9 (17 februarie)

Schi alpin, slalom super-urias feminin

Aur: Ester Ledecká (Cehia)

Argint: Anna Veith (Austria)

Bronz: Tina Weirathe (Liechtenstein)

Biatlon, mass-start (12.5km) feminin

Aur: Anastasiya Kuzmina (Slovacia)

Argint: Dárya Dómracheva (Belarus)

Bronz: Tiril Eckhoff (Norvegia)

Schi fond, stafeta 4x5km feminin

Aur: Norvegia

Argint: Suedia

Bronz: OAR

Patinaj artistic, masculin

Aur: Yuzuru Hanyu (Japonia)

Argint: Shoma Uno (Japonia)

Bronz: Javier Fernandez (Spania)

Schi acrobatic, slopestyle feminin

Aur: Sarah Höfflin (Elvetia)

Argint: Mathilde Gremaud (Elvetia)

Bronz: Isabel Atkin (Marea Britanie)

Short-track, 1,500m feminin

Aur: Choi Minjeong (Coreea de Sud)

Argint: Li Jinyu (Japonia)

Bronz: Kim Boutin (Canada)

Short-track, 1,000m masculin

Aur: Samuel Girard (Canada)

Argint: John-Henry Krueger (SUA)

Bronz: Seo Yira (Coreea de Sud)

Skeleton, feminin

Aur: Lizzy Yarnold (Marea Britanie)

Argint: Jacqueline Loelling (Germania)

Bronz: Laura Deas (Marea Britanie)

Sarituri cu schiurile, trambulina mare masculin

Aur: Kamil Stoch (Polonia)

Argint: Andreas Wellinger (Germania)

Bronz: Robert Johansson (Norvegia)

ZIUA 10 (18 februarie)

Schi alpin, slalom urias masculin

Aur: Marcel Hirscher (Austria)

Argint: Henrik Kristoffersen (Norvegia)

Bronz: Alexis Pinturault (Franta)

Biatlon, mass-start (15km) masculin

Aur: Martin Fourcade (Franta)

Argint: Simon Schempp (Germania)

Bronz: Emil Hegle Svendsen (Norvegia)

Schi fond, stafeta 4x10km masculin

Aur: Norvegia

Argint: OAR

Bronz: Franta

Schi acrobatic, slopestyle masculin

Aur: Oystein Bråten (Norvegia)

Argint: Nick Goepper (SUA)

Bronz: Alex Beaulieu-Marchand (Canada)

Schi acrobatic, sarituri masculin

Aur: Oleksandr Abramenko (Ucraina)

Argint: Jia Zongyang (China)

Bronz: Ilya Burov (OAR)

Patinaj viteza, 500m feminin

Aur: Nao Kodaira (Japonia)

Argint: Lee Sang-hwa (Coreea de Sud)

Bronz: Karolína Erbanová (Cehia)

ZIUA 11 (19 februarie)

Bob-2 masculin

Aur: Canada

Argint: Germania

Bronz: Letonia

Sarituri cu schiurile, echipe masculin

Gold: Norvegia

Argint: Germania

Bronz: Polonia

Patinaj viteaza, 500m masculin

Aur: Håvard Lorentzen (Norvegia)

Silver: Cha Min Kyu (Coreea de Sud)

Bronz: Gao Tingyu (China)

ZIUA 12 (20 februarie)

Biatlon, stafeta mixta 2x6km feminin + 2x7.5km masculin

Aur: Franta

Argint: Norvegia

Bronz: Italia

Patinaj artistic, dans pe gheata

Aur: Tessa Virtue si Scott Moir (Canada)

Argint: Gabriella Papadakis si Guillaume Cizeron (Franta)

Bronz: Maia Shibutani si Alex Shibutani (SUA)

Schi acrobatic, halfpipe feminin

Aur: Cassie Sharpe (Canada)

Argint: Marie Martinod (Franta)

Bronz: Brita Sigourney (SUA)

Combinata nordica, individual 10km

Aur: Johannes Rydzek (Germania)

Argint: Fabian Riessle (Germania)

Bronz: Eric Frenzel (Germania)

Short-track, stafeta 3,000m feminin

Aur: Coreea de Sud

Argint: Italia

Bronz: Olanda

ZIUA 13 (21 februarie)

Schi alpin, coborare feminin

Aur: Sofia Goggia (Italia)

Argint: Ragnhild Mowinckel (Norvegia)

Bronz: Lindsey Vonn (SUA)

Bob-2 feminin

Aur: Germania

Argint: SUA

Bronz: Canada

Schi fond, sprint pe echipe feminin

Aur: SUA

Argint: Suedia

Bronz: Norvegia

Schi fond, sprint pe echipe masculin

Aur: Norvegia

Argint: OAR

Bronz: Franta

Schi acrobatic, ski cross masculin

Aur: Brady Leman (Canada)

Argint: Marc Bischofberger (Elvetia)

Bronz: Sergey Ridzik (OAR)

Hochei pe gheata, feminin

Bronz: Finlanda

Patinaj viteza, urmarire pe echipe feminin

Aur: Japonia

Argint: Olanda

Bronz: SUA

Patinaj viteaza, urmarire pe echipe masculin

Aur: Norvegia

Argint: Coreea de Sud

Bronz: Olanda

ZIUA 14 (22 februarie)

Schi alpin, slalom masculin

Aur: André Myhrer (Suedia)

Argint: Ramon Zenhäusern (Elvetia)

Bronz: Michael Matt (Austria)

Schi alpin, combinata (coborare/slalom) feminin

Aur: Michelle Gisin (Elvetia)

Argint: Mikaela Pauline Shiffrin (SUA)

Bronz: Wendy Holdener (Elvetia)

Biatlon, stafeta 4x6km feminin

Aur: Belarus

Argint: Suedia

Bronz: Franta

Schi acrobatic, halfpipe masculin

Aur: David Wise (SUA)

Argint: Alex Ferreira (SUA)

Bronz: Nico Porteous (Noua Zeelanda)

Hochei pe gheata, feminin

Aur: SUA

Argint: Canada

Bronz: Finlanda

Combinata nordica, sarituri cu schiurile trambulina mare / stafeta 4x5km schi fond masculin pe echipe

Aur: Germania

Argint: Norvegia

Bronz: Austria

Short-track, 500m masculin

Aur: Wu Dajing (China)

Argint: Hwang Daeheon (Coreea de Sud)

Bronz: Lim Hyojun (Coreea de Sud)

Short-track, 1,000m feminin

Aur: Suzanne Schulting (Olanda)

Argint: Kim Boutin (Canada)

Bronz: Arianna Fontana (Italia)

Short-track, stafeta 5,000m masculin

Aur: Ungaria

Argint: China

Bronz: Canada

Snowboard, big air feminin

Gold: Anna Gasser (Austria)

Argint: Jamie Anderson (SUA)

Bronz: Zoi Sadowski-Synnott (Noua Zeelanda)

ZIUA 15 (23 februarie)

Biatlon, stafeta 4x7.5km masculin

Aur: Suedia

Argint: Norvegia

Bronz: Germania

Curling, echipe masculin

Bronz: Elvetia

Patinaj artistic, feminin

Aur: Alina Zagitova (OAR)

Argint: Evgenia Medvedeva (OAR)

Bronz: Kaetlyn Osmond (Canada)

Schi acrobatic, ski cross feminin

Aur: Kelsey Serwa (Canada)

Argint: Brittany Phelan (Canada)

Bronz: Fanny Smith (Suedia)

Patinaj viteza, 1,000m masculin

Aur: Kjeld Nuis (Olanda)

Argint: Håvard Lorentzen (Norvegia)

Bronz: Kim Tae-Yun (Coreea de Sud)

ZIUA 16 (24 februarie)

Schi alpin, echipe

Aur: Elvetia

Argint: Austria

Bronz: Norvegia

Schi fond, 50km mass-start clasic

Aur: Iivo Niskanen (Finlanda)

Argint: Aleksander Bolshunov (OAR)

Bronz: Andrey Larkov (OAR)

Curling, echipe masculin

Aur: SUA

Argint: Suedia

Curling, echipe feminin

Bronz: Japonia

Hochei pe gheata, masculin

Bronz: Canada

Snowboard, big air masculin

Aur: Sebastien Toutant (Canada)

Argint: Kyle Mack (SUA)

Bronz: Billy Morgan (Marea Britanie)

Snowboard, slalom urias paralel feminin

Aur: Ester Ledecka (Cehia)

Argint: Selina Joerg (Germania)

Bronz: Ramona Theresia Hofmeister (Germania)

Snowboard, slalom urias paralel masculin

Aur: Nevin Galmarini (Elvetia)

Argint: Lee Sang-ho (Coreea de Sud)

Bronz: Zan Kosir (Slovenia)

Patinaj viteza, mass-start feminin

Aur: Nana Takagi (Japonia)

Argint: Kim Bo-Reum (Coreea de Sud)

Bronz: Irene Schouten (Olanda)

Patinaj viteza, mass-start masculin

Aur: Lee Seung-hoon (Coreea de Sud)

Argint: Bart Swings (Belgia)

Bronz: Koen Verweij (Olanda)

ZIUA 17 (25 februarie)

Bob-4 masculin

Aur : Germania

Argint : Germania

Bronz : Coreea de Sud

Schi fond, 30km mass-start classic feminine

Aur: Marit Bjoergen (Norvegia)

Argint: Krista Parmakoski (Finlanda)

Bronz: Stina Nilsson (Suedia)

Curling, echipe feminin

Aur: Suedia

Argint: Coreea de Sud

Hochei pe gheata, masculin

Aur: OAR

Argint : Germania