Sportivii Olimpici din Rusia au invins, duminica, in finala turneului olimpic de hochei pe gheata de la Pyeongchang, nationala Germaniei, scor 4-3, dupa prelungiri. Jucatorii rusi au intonat imnul lor national la ceremonia de decernare a medaliilor, desi acest lucru le era interzis, conform codului de conduita stabilit de CIO pentru sportivii rusi, relateaza Reuters, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deoarece Rusia este suspendata de CIO, la competitia din Coreea de Sud li s-a permis participarea mai multor sportivi rusi, insa sub drapelul olimpic si sub titulatura Sportivii Olimpici ai Rusiei. Acestora li s-a interzis sa afiseze insemne nationale si sa intoneze imnul tarii lor.

Potrivit Agerpres, cu un minut inainte de finalul meciului, Germania era la conducere cu 3-2, dar rusii au reusit sa egaleze cand mai erau 55 de secunde prin Nikita Gusev si au trimis meciul in prelungiri, unde Kirill Kaprizov a marcat golul decisiv in minutul 70 si a adus al 9-lea titlul olimpic pentru jucatorii rusi.

Rusii aveau in palmares 8 titluri olimpice, dar ultimul data din 1992. Ei au mai jucat apoi finala doar in 1998 la Nagano.

Germania a fost marea revelatie a competitiei, dupa ce a eliminat Suedia, argint la Soci, si Canada, campioana olimpica a ultimelor doua editii. Este a treia medalie pentru germani la hochei, dupa cele de bronz de la Lake Placid (1932) si Innsbruck (1976), ultima cucerita de fosta RDG.

Medalia de bronz la hochei pe gheata a fost castigata de Canada, care a invins cu 6-4 Cehia in finala mica, sambata.

Delegatia Sportivii Olimpici ai Rusiei a obtinut la actuala editie a Jocurilor Olimpice de iarna 17 medalii - doua de aur, sase de argint si noua de bronz.