Suedezul Andre Myhrer a castigat, joi, proba de slalom de la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, cu timpul total in cele doua manse de un minut, 38 de secunde si 99 de sutimi. Favoritul principal al probei, austriacul Marcel Hirscher, campionul mondial en titre si unul dintre cei mai tehnici schiori din istorie, a ratat o poarta in prima mansa si nu a terminat concursul, informeaza News.ro.

Marcel HirscherFoto: pyeongchang2018

Myhrer, locul 2 in prima mansa si pozitia a opta in cea de-a doua, a fost urmat de elvetianul Ramon Zenhaeusern, la 34 de sutimi de secunda si de austriacul Michael Matt, la 67 de sutimi. Suedezul de 35 de ani a obtinut, astfel, cel mai important succes olimpic din cariera. In palmaresul sau mai figureza o medalie de bronz, la Vancouver, in 2010, tot la slalom.

Liderul primei manse, norvegianul Henrik Kristoffersen, a ratat si el, in mansa a doua.

Anterior, Hirscher castigase patru dintre cele sase probe de slalom din actuala editie a Cupei Mondiale. El nu mai ratase o cursa de slalom din 14 ferbuarie 2016, de la Yuzawa Naeba (Japonia), tot in Cupa Mondiala. Totusi, el a reusit al aceasta editie a JO sa castige doua titluri olimpice, primele din cariera lui, la combinata alpina si la slalom urias.

In aceasta proba a luat startul si Alexandru Barbu, dar nici el nu a terminat prima mansa.