Aksel Lund Svindal a castigat joi proba masculina de coborare din cadrul concursului de schi alpin de la PyeongChang, devenind astfel primul norvegian care cucereste medalia de aur in proba regina a Jocurilor Olimpice de iarna, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Norvegia a semnat de altfel o dubla in aceasta proba, dupa ce Kjetil Jansrud a reusit sa cucereasca medalia de argint, in timp ce bronzul a revenit elvetianului Beat Feuz.

Coborarea masculina trebuia sa se dispute initial duminica trecuta, insa a fost amanata pentru joi, din cauza rafalelor de vant care depaseau 100 km/h.

Svindal, care a urcat pe treapta a doua a podiumului la coborare cu ocazia JO de la Vancouver (2010), iar apoi s-a clasat pe locul al patrulea la Soci, in 2014, este totodata primul schior din istorie care a devenit campion olimpic in doua discipline de viteza, dupa ce a castigat aurul in slalomul super-urias de la Vancouver.

Dublu campion mondial la coborare (2007 si 2013), Aksel Lund Svindal este considerat principalul favorit al probei de slalom super-urias de la PyeongChang, programata vineri.

Clasamentul final al probei masculine de coborare din cadrul JO 2018:

1. Aksel Lund Svindal (Norvegia) 1:40.25

2. Kjetil Jansrud (Norvegia) 1:40.37

3. Beat Feuz (Elvetia) 1:40.43

4. Dominik Paris (Italia) 1:40.79

5. Thomas Dressen (Germania) 1:41.03

...