Flacara Olimpica a fost aprinsa, vineri, la Pyeongchang, marcand astfel startul editiei cu numarul XXIII a Jocurilor Olimpice de iarna. "Important este sa participi, nu sa castigi", a reamintit Moon Jae-in, presedintele din Coreea de Sud, gazda intrecerilor.

Flacara Olimpica de la JO 2018Foto: pyeongchang2018

Cinci copii sud-coreeni au purtat lumanari care au intrat in arena pe ritmurile melodiei "Imagine" a lui John Lennon, cantata de artisti sud-coreeni.

Mii de porumbei au intrat in arena, in forma unor sportivi de la snowboard, care au format cercurile olimpice, transmite News.ro.

Apoi torta a fost purtata, rand pe rand, de mai multi campioni coreeni, pe ultima portiune de doua componente ale echipei unite de hochei pe gheata a Coreei de Nord si Coreei de Sud. Cele doua sportive i-au predat torta campioanei olimpice la patinaj artistic Kim Yuna, iar aceasta a fost cea care a aprins flacara la arena de la Pyeongchang.

Imnul olimpic a fost interpretat de o soprana sud-coreeana.

Thomas Bach a purtat torta pe o distanta de aproximativ 200 de metri, pana la urmatorul din stafeta, Miroslav Lajcak, presedintele celei de-a 72-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU.

JO 2018 se disputa in perioada 9-25 februarie 2018.

Aici poti citi o ampla PREZENTARE a Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang.