Schioarea americana Lindsey Vonn a castigat duminica, la Garmisch-Partekirchen, ultima coborare din Cupa Mondiala feminina de schi alpin programata inaintea Jocurilor Olimpice de iarna de la PyeongChang (9-25 februarie), inregistrand astfel al doilea sau succes in decurs de doua zile, in statiunea germana, informeaza agentia DPA, conform Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vonn, marea favorita la castigarea aurului olimpic in aceasta proba, asa cum a mai reusit la Vancouver in 2010, a fost inregistrata cu timpul de 1min.37sec.92/100, semnand cu aceasta ocazie a 81-a sa victorie in Cupa Mondiala. Ea s-a apropia si mai mult de recordul legendarului schior suedez Ingermar Stenmark, care a inregistrat 86 de succese in circuitul mondial de schi alpin, intre 1975 si 1989.

Ca si in concursul de sambata, reprezentanta Statelor Unite s-a impus in fata italiencei Sofia Goggia, clasata pe locul secund, la 11 sutimi de secunda, podiumul fiind completat de Tina Weirather din Liechtenstein, care a incheiat concursul la 12 sutimi de invingatoare.

In clasamentul general al Cupei Mondiale de schi alpin conduce in continuare americanca Michaela Shiffrin, o specialista a probelor tehnice, cu 1.513 puncte, urmata de elvetianca Wendy Holdener, cu 842 puncte, cele doua schioare nefiind prezente insa la Garmisch.