Anularea sanctiunilor CIO pentru 28 de sportivi rusi de catre TAS (Tribunalul de arbitraj al sportului) este ''o palma pe obrazul sportului curat'', a declarat joi presedintele Comitetului olimpic german (DOSB), Alfons Hoermann, potrivit Agerpres.

Alfons HoermannFoto: dosb.de

DOSB spera ''ca va fi juridic posibil de a nu-i invita la PyeongChang pe sportivii care pana acum erau exclusi'', indica intr-un comunicat presedintele DOSB.

''Ar fi fatal ca sportivii care au trisat la Soci sa vina din nou la PyeongChang sa-i priveze pe sportivii curati de fructul anilor lor de munca'', avertizeaza Hoermann.

''Este cu adevarat o veste proasta pentru sportul mondial'' a spus el, adaugand: ''Asta demonstreaza din nou cat de dificil este sa impui in fata tribunalelor sanctiuni dure si meritate in materie de lupta impotriva dopajului''.

''Eforturile CIO de a restabili egalitatea de sanse, excluzand pe viata toti sportivii si oficialii asociati triseriei de la Soci, sunt din pacate franate'', spune cu regret inaltul responsabil german.

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport a anulat, joi, suspendarea pe viata dictata impotriva a 28 dintre cei 43 de sportivi prezenti la Jocurile Olimpice de iarna editia 2014 de la Soci si suspendati de CIO, permitandu-le astfel unora dintre acestia, cu anumite conditii, sa participe la JO de iarna de la PyeongChang, care vor debuta pe 9 februarie.

S-ar putea sa te intereseze si:

TAS a anulat suspendarea pe viata dictata de CIO impotriva a 28 de sportivi rusi

Vitali Mutko, dupa decizia luata de TAS: "Se poate spune ca nu a existat niciun sistem, nicio manipulare in timpul Jocurilor Olimpice de la Soci"