Ciclistul britanic Chris Froome, investigat pentru un presupus dopaj cu salbutamol in timpul editiei din acest an a Turului Spaniei, l-a contactat pentru a se apara pe avocatul britanic Mike Morgan, care a colaborat, intre alti sportivi, cu jucatoarea rusa de tenis Maria Sharapova si cu rutierul spaniol Alberto Contador anunta presa din Marea Britanie, citata de Agerpres.

Chris FroomeFoto: lavuelta.com

Morgan are o mare experienta in cazurile legate de dopaj, fiind desemnat avocatul sportiv al anului, cu ocazia Premiilor Who's Who 2017.

Uniunea Ciclista Internationala (UCI) ii cere lui Froome sa justifice prezenta a 2.000 nanograme de salbutamol pe mililitru in esantioanele sale de urina, dublu fata de cantitatea permisa de regulamentul Agentiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), cu ocazia controlului la care a fost supus la finalul etapei a 18-a din La Vuleta, cursa pe care a castigat-o in luna septembrie.

Conform cotidianului Daily Mail, Chris Froome risca o suspendare de 12 luni in cazul in care va fi gasit vinovat de dopaj.

Anul trecut, Mike Morgan a reprezentat-o pe Maria Sharapova cu ocazia apelului inaintat de jucatoarea rusa la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, reusind sa obtina o reducere a suspendarii acesteia, de la doi ani la 15 luni, pentru dopaj cu meldonium.

S-ar putea sa te intereseze si:

Sotia lui Bradley Wiggins despre Chris Froome: "Reptilă târâtoare" - La putin timp si-a cerut scuze

Tony Martin, despre cazul Froome: "Sunt furios, altii sunt suspendati imediat dupa un test pozitiv. Ce se intampla este ilogic, netransparent, neprofesionist si injust"

UCI: Chris Froome nu va fi suspendat provizoriu

Chris Froome se apara: "Simptomele de astm s-au inrautatit in timpul Turului Spaniei si am urmat sfatul medicului de a creste doza de salbutamol"

Turul Spaniei: Analiza antidoping anormala pentru Chris Froome (Sky), castigatorul competitiei din 2017