Comitetul Olimpic din SUA a anuntat ca delegatia americana va participa la Jocurile Olimpice de iarna de la Pyeongchang si a catalogat drept lipsa de comunicare anumite afirmatii venite dinspre Casa Alba, care au pus la indoiala prezenta sportivilor americani la competitie, din cauza tensiunilor dintre Coreea de Sud si vecinul sau din nord, informeaza Reuters, conform News.ro.

Logo JO de iarna 2018Foto: Facebook/ PyeongChang 2018

Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, afirmase ca participarea americanilor al JO este o chestiune in dezbatere, tinand cont de testele cu rachete efectuate de Coreea de Nord, in timp ce secretarul de presa de la Casa Alaba, Sarah Sanders, declarase ca nu s-a luat o decizie in aceasta privinta.

Insa Scott Blackmun, CEO al Comitetului Olimpic din SUA (USOC), a rispit orice urma de indoiala cu privire la acest subiect.

"Cred ca a fost mai degraba o lipsa de comunicare decat ceva serios. Doar daca fizic sau legal ar fi imposibil nu am merge la Pyeongchang. O sa ducem delegatia la fel ca alte 100 de natiuni. Suntem suta la suta alaturi de sportivii nostri in acest sens", a spus el.

Jocurile Olimpice de iarna vor avea loc intre 9 si 25 februarie 2018.