Boxerul american Deontay Wilder si-a pastrat titlul de campion mondial la categoria grea, versiunea WBC, invingandu-l prin KO in prima repriza pe canadianul Bermane Stiverne, in cadrul unei gale care a avut loc sambata seara la New York, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

In varsta de 32 ani, Wilder nu i-a lasat nicio sansa lui Stiverne, singurul pugilist pe care nu reusise sa-l invinga inainte de limita pana acum. Cei doi s-au mai intalnit in ianuarie 2015, cand americanul s-a impus la puncte dupa 12 reprize.

In meciul de la New York, Deontay Wilder si-a trimis de trei ori adversarul la podea, pe parcursul primei reprize, semnand cu aceasta ocazie a 39-a sa victorie si a 38-a inainte de limita.

Stiverne (39 ani), care nu mai urcase in ring de aproape doi ani, a suferit a treia infrangere din cariera sa, pe parcursul careia a mai inregistrat 25 de victorii si un meci egal.

Deontay Wilder ar fi trebuit sa-l intalneasca initial un adversar mult mai puternic, cubanezul Luis Ortiz, insa acesta a fost depistat pozitiv in urma unui control antidoping, astfel ca americanul si-a pus in joc titlul mondial, pentru a sasea oara, in fata lui Stiverne.

"Vreau doar sa demonstrez ca sunt cel mai bun", a declarat medaliatul cu bronz de la JO 2008 dupa victoria de sambata.

Boxerul american spera sa-l infrunte anul viitor pe un alt fenomen al categoriei regina, britanicul Anthony Joshua, campionul mondial al versiunilor IBF, WBA si IBO. O alta varianta ar fi un meci cu neozeelandezul Joseph Parker, care detine titlul WBO la categoria grea.