Gimnasta Catalina Ponor a transmis un mesaj dupa participarea la CM de la Montreal, la care a ratat finalele la barna si sol, in care afirma ca isi incheie cariera din cauza sanatatatii si a varstei. "Imi voi termina anul cu concursurile mici si demonstratiile deja planificate, dupa care din decembrie voi urma alt curs al vietii", a scris gimnasta de 30 de ani, conform News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu a fost o zi asa cum mi-am dorit, dar sunt multumita de tot ce am realizat pana acum: 23 de medalii europene, mondiale si olimpice, 26 de ani dedicati gimnasticii ca si sportiva cu doua momente de neuitat - Olimpiada de la Atena, unde am realizat mai mult decat am visat, si Campionatele Europene de la Cluj, unde am trait niste momente unice atat frumoase in fata propriului public, cat si mai putin placute cu doar o zi inaintea finalei de la barna. Sunt mandra de tot ce am realizat si tot ce am sacrificat pentru acest sport pe care l-am iubit si il iubesc in continuare, cu bune, cu rele, cu suisuri si coborasuri", a scris Ponor in mesajul postat pe Facebook, miercuri noaptea, dupa incheierea calificarilor la CM de la Montreal.

Gimnasta in varsta de 30 de ani explica si care sunt principalele motive care au dus la luarea unei astfel de decizii: "Din cauza sanatatii, care se cam joaca cu mine, si din cauza varstei la care am ajuns, am decis sa spun stop. Imi voi termina anul cu concursurile mici care au mai ramas si demonstratiile deja planificate, dupa care din decembrie voi urma alt curs al vietii, tot pe langa sport, dar altfel, in ideea de a ajuta in continuare gimnastica. Va multumesc din tot sufletul tuturor celor care ati aplaudat, v-ati bucurat, ati suferit, ati plans sau topait impreuna cu mine".

Catalina Ponor le-a multumit parintilor ei, dar si antrenorilor Lucian Sandu, Mariana Bitang si Octavian Bellu, precum si altor membri din staful Romaniei, care au pregatit-o sau ingrijit-o de-a lungul timpului.

Nu i-a uitat nici pe fani. "Nu in ultimul rand, multumiri fanilor, cei fara de care salile ar fi goale, iar incurajarile lor nu ar mai aduce energie pozitiva noua, concurentilor. Va multumesc inca o data pentru tot si va iubesc din suflet".

Gimnasta Catalina Ponor a ratat ambele finale pentru care a concurat in calificari, sol si barna, la Campionatele Mondiale de la Montreal, ultima competitie majora din cariera sa. Si Ioana Crisan a ratat finala la individual-compus, iar Larisa Iordache nu a mai participat din cauza unei grave accidentari la tendonul ahilian. Romania va avea o singura prezenta in finale, pe Marian Dragulescu la sarituri.

Ponor s-a clasat pe locul 26 in calificari la aparatul sau favorit, barna (nota 12.233), si pe locul 14 la sol (13.266), iar Ioana Crisan a fost pe 27 in clasamentul la individual-compus (50.233 puncte).

Catalina Ponor isi incheie cariera fara o medalie de aur mondiala, asa cum spunea ca isi doreste inaintea plecarii la Mondialele de la Montreal, unde a si facut anuntul privind retragerea sa din activitate la finalul competitiei. Pentru Ponor, acesta a fost chiar miercuri seara, prin ratarea calificarii intr-o finala.

Ea are in palmares 23 medalii la marile competitii internationale, intre care trei de aur la Jocurile Olimpice si opt la Campionatele Europene, plus sute de alte distinctii la etape de Cupa Mondiala sau turnee inter-tari.

Campionatele Mondiale de la Montreal se desfasoara intre 2-8 octombrie.

Nadia Comaneci este ambasadorul evenimentului si va inmana medaliile de aur la individual-compus feminin.