Gimnasta Catalina Ponor a incheiat, miercuri, calificarile la sol pe locul 6, iar Ioana Crisan pe 14 la individual-compus, care sunt calificante in finala, insa s-au derulat doar trei subdiviziuni din cinci. Larisa Iordache, in schimb, a ratat calificarile dupa ce s-a accidentat la incalzire la tendonul lui Ahile, iar concursul din Canada s-a incheiat pentru ea, potrivit news.ro.

Notele obtinute de gimnastele tricolore in calificari, subdiviziunea a treia, sunt urmatoarele:

Sol -Catalina Ponor 13.266, Ioana Crisan 12.800;

Sarituri - Ioana Crisan 13.600;

Paralele - Ioana Crisan 12.600;

Barna - Ioana Crisan 11.233, Catalina Ponor 12.233.

In clasamente, Catalina Ponor se afla pe locul 6 la sol, iar Ioana Crisan pe locul 14 la individual-compus (50.233). In schimb, la barna, aparatul favorit al lui Ponor, la care spera la o medalie, gimnasta tricolora a cazut si a ratat finala, incheind pe locul 11.

Larisa Iordache s-a accidentat grav la incalzire la tendonul lui Ahile, inainte de a intra la primul aparat din calificarile la Campionatul Mondial de la Montreal, solul, si a parasit sala de concurs intr-un scaun cu rotile. Primele evaluari medicale au relevat o ruptura de tendon ahilian, astfel ca Larisa Iordache va avea nevoie de cel putin sase luni de recuperare dupa o interventie chirurgicala.

Ea urma sa evolueze la toate cele patru aparate pentru calificarea in finala la individual-compus si, cel mai probabil, joi va pleca spre Romania.

Calificarile feminine se incheie miercuri noaptea, dupa inca doua subdiviziuni.