Editia 2018 a Turului ciclist al Italiei va incepe in Israel, a anuntat ministrul israelian al Sporturilor, Miri Regev, informeaza News.ro. A devenit o obisnuinta ca marile tururi europene sa aiba startul in alte tari. Insa va fi prima data cand o competitie ciclista europeana va incepe in afara continentului.

Turul ItalieiFoto: giroditalia.it

"Suntem mandri de a gazdui in Israel toate competitiile internationale, incepand cu Il Giro, care reuneste cei mai buni rutieri din lume", a declarat Regev, potrivit AFP.

Mesajul Turului Italiei 2018 va fi "coexistenta si pace" si competitia se va incheia in mod exceptional la Vatican si nu la Milano ca de obicei.

Alte detalii vor fi oferite saptamana viitoare, cand este programata o intalnire a ministirilor care raspund de sport in Italia si Israel.

Potrivit unor informatii publicate cu cateva luni in urma, neconfirmate inca, proiectul ar cuprinde un start al Il Giro la Ierusalim, la 5 mai 2018, cu un contratimp, si doua etape pe pamant israelian, cu sosire la Tel Aviv.

Cu prima editie in 1909, Il Giro este una dintre cele trei mai competitii clicliste din lume, alaturi de Turul Frantei si Turul Spaniei. Turul Italiei a pornit in 1965 din San Marino, apoi de la Atena in 1996, Nisa in 1998, Groningen in 2002, Seraing (Belgia) in 2006, Amsterdam in 2010, Herning (Danemarca) in 2012, Belfast in 2014 si Apeldoorn (Olanda) in 2016.