Iulia Lipnitkaia, campioana olimpica pe echipe la patinaj artistic, cu ocazia JO 2014 de la Soci, si-a anuntat intentia de a se retragere din activitate, la doar 19 ani, dupa ce a urmat un tratament pentru anorexie, si nu isi va putea apara titlul in 2018, la Olimpiada de iarna de la Pyeongchang (Coreea de Sud), transmite Agerpres.

Iulia LipnikaiaFoto: Wikipedia

"Iulia a informat Federatia in legatura cu decizia sa de a se retrage, in luna aprilie, dupa intoarcerea din Europa, unde a urmat timp de trei luni un tratament pentru anorexie", a declarat mama patinatoarei, Daniela Lipnitkaia, pentru agentia de presa TASS.

Presedintele Federatiei ruse de patinaj artistic, Alexandr Gorskov, a asigurat, insa, ca nu a primit nicio informatie privind retragerea tinerei sportive, medaliata cu aur in concursul pe echipe la JO de la Soci si medaliata cu argint la Campionatele Mondiale din 2014.

"Iulia face parte in continuare din echipa de rezerve a selectionatei ruse. Pozitia mea ma obliga sa ma bazez pe fapte. Va trebui sa asteptam o declaratie a Iuliei. Pentru moment sunt doar conversatii", a adaugat Gorskov.

In 2014, la Soci, Iulia Lipnitkaia a devenit cea mai tanara patinatoare din ultimii 78 de ani medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de iarna.

O alta patinatoare rusa, Adelia Sotnikova (21 ani), campioana olimpica en titre la individual, nu isi va putea apara coroana in la JO 2018, din cauza unei accidentari la o glezna, dupa cum a anuntat antrenorul sau, Evgheni Plusenko.