Atleta Alina Rotaru a obtinut, joi, medalia de aur in proba de saritura in lungime, la Universiada de la Taipei, distinctia fiind a sasea pentru Romania la competitia din Taiwan, transmite News.ro.

Alina RotaruFoto: csmbucuresti.ro

Cea mai buna saritura a Alinei Rotaru a masurat 6,65 metri, cu care a obtinut medalia de aur, celelalte sarituri reusite fiind de 6,39, 6,41 si 6,56 metri. Pe podium au mai urcat Nektaria Panayi (Cipru, 6,42 metri) si Anna Buehler (Germania, 6,38).

Aurul Alinei Rotaru este a doua medalie la atletism pentru Romania, dupa bronzul cucerit de Andrei Gag la aruncarea greutatii (20,12 metri).

De asemenea, delegatia tricolora mai are patru medalii obtinute la gimnastica de Larisa Iordache (aur la individual-compus si sol, bronz la barna), respectiv de Andrei Muntean (bronz la sarituri).

Romania este reprezentata la Taipei de 91 de sportivi, care concureaza la atletism, haltere, tenis de masa, volei masculin, inot, sarituri in apa, baschet masculin, polo masculin, gimnastica artistica, scrima si judo.

In total, participa 7.639 sportivi, in 275 de evenimente care vor include 21 de ramuri sportive.

La editia din 2015, de la Gwanju (Coreea de Sud), Romania a obtinut 7 medalii (una de aur, trei de argint, trei de bronz), ocupand locul 29 in clasamentul pe natiuni.

Romania a fost gazda editiei de iarna a competitiei, in 1951 (Poiana Brasov), si a celei de vara din 1981 (Bucuresti).