Legendarul sahist rus Garry Kasparov (54 ani), revenit in activitate cu ocazia turneului Rapid and Blitz de la St Louis (Statele Unite), a suferit marti prima infrangere, dupa o serie de patru remize, informeaza AFP, conform Agerpres.

Garry Kasparov, stangaFoto: chess.com

La capatul unui meci de 40 de minute, in care a aparut nervos, Kasparov a fost invins de compatriotul sau cu 27 de ani mai tanar, Ian Nepomniaci.

Fostul campion mondial, care a dominat lumea sahului intre 1985 si 2000, nu a reusit sa fie "mai agresiv", asa cum anuntase anterior.

Dupa trei remize inregistrate luni, rusul a terminat la egalitate si partida disputata marti cu armeanul Levon Aronian, numarul patru mondial, in ciuda unor mutari riscante, inainte de a fi invins de Nepomniaci. O victorie a fostului campion ar fi reprezentat un simbol foarte puternic pentru fanii sai, veniti din cele patru colturi ale tarii pentru a-l urmari.

In runda a sasea, Garry Kasparov a inregistrat o noua remiza, in fata indianului Viswanathan Anand, rusul ocupand in prezent locul 7 in clasament, cu 2,5 puncte. Lider este Nepomniaci, cu 4 puncte, urmat de Caruana (SUA), Aronian (Armenia), Nakamura (SUA) si Le Quang (Vietnam), cu cate 3,5 puncte fiecare.