Cel mai in varsta sahist in activitate din Romania, legitimat la un club din Arad, a desfasurat, joi, la 85 de ani, o partida demonstrativa cu un elev de clasa a IV-a, pe cea mai mare tabla de sah in aer liber din tara. Meciul a fost urmarit si de catre o parte din cei 38 de participanti la Campionatul National de Sah pentru Veterani, potrivit news.ro.

Municipiul Vaslui a fost gazda unui meci demonstrativ de sah dintre cel mai in varsta practicant al acestui sport din Romania, Valentin Petrovici, si un elev de clasa a IV-a, partida desfasurandu-se in aer liber, pe o ''masa'' omologata care figureaza ca fiind cea mai mare din tara.

La cei 85 de ani ai sai, Petrovici este legitimat la CSU Arad si participa la toate competitiile nationale. De altfel, barbatul este prezent la Vaslui la Campionatul National de Sah pentru Veterani, competitie la care participa 38 de sahisti din intreaga tara.

''Sunt cel mai in varsta sahist activ din Romania si la fiecare competitie la care am participat am obtinut cate o medalie. In acest fel, demonstrez ca se poate juca sah si la o varsta venerabila. Daca te misti activ, varsta nici nu mai conteaza'', a declarat, joi, pentru News.ro sahistul Valentin Petrovici.

Partida dintre veteranul de 85 de ani si elevul din Vaslui legitimat la Clubul ''Dorobantul'' s-a incheiat cu o remiza.

In ceea ce priveste Campionatul National de Sah pentru Veterani, acesta se desfatoara pe patru sectiuni, respectiv clasic, rapid, blitz si dezlegari, precum si pe doua categorii de varsta, 50 - 65 de ani si peste 65 de ani. La sectiunea clasic, care s-a incheiat joi, castigatori au fost Silviu Ifrim, de la Regionala Nord-Est Bacau, la categoria 50-65 de ani, si Ervin Mozes, de la CSU Arad, la categoria peste 65 de ani. La feminin, castigatoarea sectiunii a fost Roxana Adoamnei, de la CSU Arad.

Celelalte trei sectiuni sunt in desfasurare, competitia urmand sa se incheie in 29 iulie.