Francezul Arnaud Demare (FDJ) a castigat, marti, etapa a patra a Turului Frantei, desfasurata pe distanta de 207,5 kilometri, intre localitatile Mondorf-les-Bains si Vittel, dupa ce s-a impus la sprint in fata lui Peter Sagan (Bora) si Alexander Kristoff (Katusha). Britanicul Geraint Thomas (Sky) se mentine in continuare tricou galben.

Arnaud Demare, castigatorul etapei a patra a Turului FranteiFoto: letour.fr

Pentru Arnaud Demare, acesta este primul succes de etapa in Turul Frantei.

"Este extraordinar!, a exclamat francezul, noul tricou verde. Visez la asta de cand am trecut la profesionism. Am venit in acest Tur cu o echipa foarte puternica. Chiar si un tip ca Mickael Delage, accidentat, a facut parte din aceasta victorie. Mi-a fost teama cu 600 metri inainte de final, insa eram bine plasat si am avut picioare bune'', a spus Arnaud Demare, potrivit Agerpres.

Etapa a patra a fost marcata de doua cazaturi. Cu 1.400 m inainte de finis, Geraint Thomas, purtatorul tricoului galben, a fost implicat intr-o cazatura, alaturi de alti rutieri, printre care si Marcel Kittel, castigatorul etapei a doua.

In ultimii 200 de metri, Mark Cavendish a suferit, la randul sau, o cazatura extrem de urata. Cazatura a fost provocata de campionul mondial Peter Sagan, castigatorul etapei a treia, care l-a impins cu cotul pe ciclistul britanic.

Slovacul a fost penalizat cu 30 de secunde in ierarhia generala si declasat pana pe locul 115 in clasamentul etapei (Sagan incheiase pe locul doi), in timp ce Cavendish a abandonat Turul Frantei din acest an, dupa ce a suferit o fractura de clavicula, potrivit L'Equipe.

Clasamentul etapei:

Clasamentul general:

Etapa a cincea va avea loc miercuri, intre localitatile Vittel si La Planche des Belles Filles, pe distanta de 160.5 kilometri.

Turul Frantei se desfasoara in perioada 1-23 iulie, avand startul la Dusseldorf si sosirea pe Champs-Elysees. Distanta totala a turului este de 3.540 km si va fi parcursa in 21 de etape. In Romania, competitia poate fi urmarita in direct pe Eurosport.