Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro vor inlocui medaliile obtinute la competitia de anul trecut de peste 80 de sportivi americani, deoarece acestea au fost returnate, fiind deteriorate, informeaza Associated Press, conform News.ro.

JO 2016, Rio de JaneiroFoto: rio2016.com

In total, cel putin 100 de participanti la JO de la Rio, din SUA si din alte tari, au constatat ca medaliile li s-au deteriorat.

Printre sportivii americani se numara campionii olimpici la lupte Kyle Snyder si Helen Maroulis, Kerri Walsh Jennings, medaliata cu bronz la volei pe plaja, precum si cativa inotatori. Jennings a declarat ca medalia ei a ruginit si a inceput sa se destrame.

Comitetul Olimpic American a aflat de problemele legate de medalii in decembrie si in luna ianuarie a contactat federatiile sportive din SUA pentru a incepe procesul de strangere a medaliilor in vedere inlocuirii de catre organizatorii JO.

Purtatorul de cuvant al organizatorilor, Mario Andrada, a declarat ca s-au constatat probleme la unele medalii. "Cel mai des s-a intamplat ca medaliile au fost scapate pe jos sau tinute in locuri denorespunzatoare, astfel ca lacul a cazut si medaliile au ruginit sau s-au innegrit in locul afectat", a explicat Andrada.