Pilotul si copilotul unei masini participante la Raliul Transilvaniei, care se desfasoara la Cluj, au fost raniti, sambata, si transportati la spital, dupa ce autovehiculul a iesit de pe traseu si a izbit un stalp, relateaza News.ro

Accident la Transilvania RallyFoto: transilvaniarally.ro

Accidentul s-a produs la proba speciala 5, care are loc in zona Valea Fericirii, unde o masina a iesit de pe traseu si a izbit un stalp.

"Echipajul Chevon Lim / Martijn Wydaeghe, aflat la bordul unui Hyundai i20 RS a fost implicat, in aceasta dimineata, intr-un grav accident in timp ce se aflau pe proba speciala 5 - Valea Fericirii - prima a acestei zile", au anuntat organizatorii Transilvania Rally.

La fata locului au intervenit medicii aflati la raliu, care au acordat primele ingrijiri.

"Echipajul a parasit traseul, s-a izbit violent de un stalp si a iesit in decor. Ambulanta probei a intervenit imediat la fata locului. Pilotul a suferit un traumatism cranio-cerebral cu pierderea starii de constienta, iar navigatorul a suferit o contuzie toracica. Ambii au fost stabilizati la fata locului, sunt in stare buna", a Cristian Ursu, medic sef al Raliului Transilvania.

Cei doi au fost transportati la Spitalul Clinic Judetean de Urgente Cluj.

Monica Costin, director de ingrijiri medicale al Spitalului Clinic Judetean de Urgente Cluj, a explicat pentru News.ro ca pilotul are un traumatism cranio-cerebral si multiple traumatisme la membre, in timp ce copilotul a suferit un traumatism facial minor si un traumatism toracic.

Potrivit directorului organizatoric al Transilvania Rally, Bela Soica, proba speciala 5 a fost intrerupta si apoi parcursa in regim de etapa, iar raliul continua cu celelalte probe speciale.