Gimnasta Catalina Ponor a castigat, duminica, medalia de aur, iar Larisa Iordache a obtinut bronzul in finala la barna de la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca, scrie News.ro.

Catalina Ponor si Larisa Iordache, pe podium la CE de Cluj-NapocaFoto: clujeurogym2017.ro

Larisa Iordache a intrat a treia in finala de la barna si a fost nota cu 13.966, iar Catalina Ponor a intrat a sasea, fiind notata cu cea mai mare nota din concurs, 14.566.

Ponor a cucerit astfel medalia de aur, iar Larisa Iordache pe cea de bronz, medalia de argint revenind sportivei olandeze Eythora Thorsdottir (14.066).

Potrivit Agerpres, pentru Ponor este al noualea titlu european, al cincilea in concursul de la barna. La randul ei, Larisa Iordache a cucerit duminica cea de-a 12 medalie din palmares la Campionatele Europene.

Ce au spus cele doua gimnaste tricolore

"A fost bine, un pic de emotie, dar am trecut peste. Emotiile au fost constructive si asta mi-a adus medalia de azi, nici nu mai pot sa vorbesc. Inca mai imi tremura mainile, pentru ca am muncit foarte mult, mi-am dorit medalia din tot sufletul, mi-am dorit sa mai cante inca o data imnul pentru noi romanii. Ma bucur ca am reusit, iar medalia de azi intra la acele medalii speciale, intre cele de la Atena. Dedic medalia tuturor romanilor, in special parintilor mei. Cu siguranta voi merge mai departe. Cand veti auzi din gura mea ca ma retrag, atunci ma voi retrage. Nu am spus si nici nu o voi spune. Despre Tokyo... sa o luam pas cu pas, am trecut de aceste Europene, le-am asteptat cu mult drag, si vin Mondialale. Bucuria atat a fost, cat am fost pe podium, dar acum trebuie sa ne intoarcem la munca. Azi au fost emotii constructive, pe care le-am mai avut in 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena, pentru ca atunci ma duceam cu , cum se spune, fara sa bag in seama ce e in concurs, ma bucur ca am reusit ca atunci", - Catalina Ponor, potrivit News.ro.

"Doar medalia de bronz, azi. Ma bucur ca am ajuns pe podium la Europene, avand in vedere toate cele intamplate in ultimele doua luni, cu doar o luna de pregatire, dar am pierdut fix pe greseala mea si nu mi-o pot ierta. Sunt intr-un fel dezamagita de mine, puteam sa fac o coborare foarte buna de pe barna si eram foarte sus. Finala a fost buna, ne-au ajutat mult oamenii din sala, au fost deschisi din prima clipa, a fost pentru prima data in viata mea cand am trait o astfel de atmosfera. Pentru noi a fost . E un nou inceput pentru mine si sper sa fie cat mai bine, sa fiu sanatoasa. Le multumesc antrenorilor mei, sotii Moldovan, mi-au fost alaturi in fiecare clipa. Larisa merge mai departe. Sper ca atunci cand ajung la Mondiale sa fiu in forma care imi place", - Larisa Iordache.

Catalina Ponor a fost initial calificata si la sol, dar a ratat ultimul act dupa declasarea notei, in absenta unui element obligatoriu in exercitiu.

Tot duminica, in prima finala a zilei, Marian Dragulescu a castigat medalia de argint la sarituri (14.733), aurul revenind rusului Artur Dalaloian (14.933), iar bronzul lui Oleg Verniaiev (Ucraina, 14.649).

Celelalte finale ale zilei sunt la paralele si bara fixa (masculin), respectiv sol (feminin).

In celelalte finale pe aparate de sambata, titlurile europene au fost cucerite de Eleftherios Petrounias (Grecia, la inele), Nina Derwael (paralele), David Beliavski (cal cu manere, Rusia), Coline Devillard (sarituri, Franta).

Vineri, in finala la individual-compus feminin, Ioana Crisan s-a clasat pe locul 18, iar Olivia Cimpian pe pozitia a 23-a.

Romania a incheiat cea mai importanta competitie de gimnastica pe care a gazduit-o in ultimii 60 de ani cu patru medalii: doua de aur (Marian Dragulescu - sol, Catalina Ponor - barna), una de argint (Marian Dragulescu - sarituri) si una de bronz (Larisa Iordache - barna).