Romania va participa cu sapte sportivi la concursul de la Baku, din cadrul Cupei Mondiale la gimnastica artistica, in perioada 16-19 martie, potrivit site-ului Federatiei Internationale de Gimnastica, citat de Agerpres.

Catalina Ponor Foto: AGERPRES

La feminin vom fi reprezentati de Catalina Ponor si Anamaria Ocolisan, care sunt insotite de antrenorii Matei Stanei si Florin Cotutiu.

La masculin, pentru Romania vor concura Cristian Bataga, Adelin Kotrong, Alexandru Andrei Ursache, Vlad Cotuna si Ioan Laurentiu Nistor.

Aceasta va fi prima verificare pe noul cod de punctaj inaintea Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca, din perioada 19-23 aprilie.

Ponor, singura reprezentanta a gimnasticii feminine romanesti la JO de la Rio, va evolua la sarituri, barna si sol, in timp ce Ocolisan va concura la paralele, barna si sol.

In concursul individual masculin, Bataga e singurul roman care va evolua la trei aparate, sol, cal cu manere si sarituri, Kotrong va concura la sol si sarituri, Ursache la cal si la inele, iar Cotuna si Nistor vor evolua la bara fixa si paralele.

Joi si vineri vor avea loc calificarile, iar sambata si duminica sunt programate finalele pe aparate.