Finlandezul Ianne Ahonen a castigat si a doua etapa disputata pe trambulina de la Bischofshofen si a devenit primul saritor din istorie care invinge de cinci ori in Turneul celor 4 trambuline.

Sambata, Ahonen triumfase in prima etapa disputata la Bischofshofen, care initial trebuia sa aiba loc vineri la Innsbruck, dar fusese mutata din cauza conditiilor atmosferice. In a doua etapa din localitatea austriaca, finlandezul a fost al treilea dupa prima mansa, cu 126 de metri, dar 136 de metri in a doua mansa, performanta care l-a urcat pe prima pozitie a ierarhiei, in fata norvegianului Anders Bardal, castigatorul primei manse, si a austriacului Thomas Morgenstern.

In clasamentul sezonului insa, Ahonen se afla doar pe locul al treilea. Lider ramane austriacul Morgenstern, cu 940 de puncte, pozitia secunda fiind ocupata de un alt austriac, Gregor Schlierenzauer, cu 654 de puncte, cu 39 mai mult decat Ahonen.

Castigator al competitiei in 1999, 2003, 2005 si 2006, finlandezul de 30 de ani a invins in editia a 56-a dupa patru clasari pe podium, dintre care doua pe locul intai. El a ocupat locul 3 in prima etapa, cea de la Oberstdorf, pozitia secunda la Garmisch. In clasamentul final, Ahonen i-a devansat pe austriacul Thomas Morgenstern si pe germanul Michael Neumayer. Actuala editie a turneului va ramane de asemenea in istorie, fiind pentru prima data din 1952 cand concursul nu se disputa pe patru trambuline diferite.