Schiorul norvegian Henrik Kristoffersen, detinatorul Globului de Cristal al specialitatii, a castigat, duminica, proba de slalom de la Adelboden (Elvetia), din cadrul Cupei Mondiale de schi alpin, dupa ce s-a impus in ambele manse ale cursei, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dupa ce a obtinut cel mai bun timp in prima mansa, perturbata de ceata, tanarul schior norvegian nu le-a lasat nicio sansa adversarilor nici in mansa secunda.

Kristoffersen a fost cronometrat cu timpul de 1 min 54 sec 87/100 (58 sec 39/100, respectiv 56 sec 48/100), fiind urmat de italianul Manfred Moelgg, la 1 sec 83/100, si de austriacul Marcel Hirscher, la 2 sec 19/100.

Henrik Krisoffersen s-a impus si anul trecut pe partia de la Adelboden, depasindu-i pe Hirscher si pe rusul Aleksandr Horosilov. Joi, la Zagreb, norvegianul a ocupat locul al treilea intr-un slalom castigat de Moelgg.

In clasamentul Cupei Mondiale de slalom, Marcel Hirscher si Henrik Kristoffersen sunt la egalitate pe primul loc, cu 360 puncte, urmati de Manfred Moelgg, 326 puncte, etc.

In ierarhia generala a Cupei Mondiale de schi alpin, Marcel Hirscher este primul, cu 893 puncte, urmat de Alexis Pinturault (Franta), 594 puncte, Henrik Kristoffersen, 592 puncte, etc.