Austriacul Gregor Schlierenzauer a castigat a doua etapa din Turneul celor patru trambuline la sarituri cu schiurile, concurs disputat pe noua trambulina din statiunea germana Garmisch-Partenkirchen si a trecut pe locul intai in clasamentul general cu un avans de 3,2 puncte fata de invingatorul primei runde, conationalul sau, Thomas Morgenstern.

La Garmisch, austriacul de doar 17 ani s-a clasat pe cinci dupa prima mansa, cu 132 de metri, reusind la a doua saritura 141 de metri si primind un total de 274,4 puncte. Al doilea in ierarhie a fost finlandezul Janne Ahonen, castigator in patru randuri a turneului. Ahonen a condus dupa prima mansa, cu o saritura de 139 de metri, dar a sarit doar 135 de metri in mansa secunda, pierzand prima pozitie pentru doar 1,7 puncte.

Pe locul trei s-a clasat germanul Michael Neumayer, in timp ce liderul clasamentului general al sezonului si castigator duminica la Oberstdorf, Thomas Morgestern a fost doar al saselea. Austriacul, invingator in primele sase etape ale sezonului, rateaza astfel sansa de a deveni doar al doilea saritor din istorie care sa se impune in toate cele patru etape ale Turneului intr-o singura stagiune.

Dupa doua concursuri disputate in Germania, saritorii se muta in Austria pentru ultimele doua etape ale turneului. Pe 4 ianuarie ei vor concura la Innsbruck, iar pe 6 ianuarie castigatorul competitiei se va decide pe trambulina din Bischofshofen.