Magnus Carlsen (Norvegia - campionul en-titre) si Serghei Kariakin (Rusia - challengerul oficial) au remizat in partida cu numarul 11 din cadrul confruntarii care va stabili noul campion mondial la sah (se joaca la New York). In urma acestui rezultat, scorul a devenit 5,5 la 5,5. A mai ramas de disputat un singur meci, iar daca egalitatea va persista se vor disputa partide de departajare.

Magnus Carlsen vs Serghei KariakinFoto: chess.com

Remiza consemnata la mutarea cu numarul 34 a aratat ca in acest moment cei doi mari jucatori sunt obositi, dupa cum noteaza site-ul de specialitate chess24.com.

"Confruntarea merge intr-o directie buna pentru mine", a punctat Carlsen, in timp ce Kariakin a precizat ca daca pana acum era 80% sah, acum este 80% o confruntare psihologica. Meciul 11 s-a disputat cu Serghei jucand cu piesele albe.

"Habar nu am cum va fi urmatorul meci, insa stiu doar ca voi incerca sa joc cel mai bun sah, iar apoi vom vedea", a punctat Kariakin.

Ramane de vazut acum cine va avea nervii mai tari, cu doar o partida inainte de terminarea celor 12 programate initial.

Fiecare victorie este recompensata cu un punct, iar fiecare remiza cu 0,5 puncte. Castigatorul titlului mondial va incasa un cec in valoare de 600.000 de euro, iar invinsul 400.000 de euro.

Magnus Carlsen - 25 de ani, nascut pe 30 noiembrie 1990, la Tønsberg, Norvegia. Este campionul mondial en-titre si are titlul de Grandmaster in sah.

Serghei Kariakin - 26 de ani, nascut pe 12 ianuarie 1990, la Simferopol. A reprezentat Ucraina pana in 2009, iar acum reprezinta Rusia. Are titlul de Grandmaster in sah.

Aici poti vedea mai multe detalii despre meciul cu numarul 11 dintre Magnus Carlsen si Serghei Kariakin.

Evolutia scorului in finala pentru titlul mondial de sah:

Magnus Carlsen vs Serghei Kariakin: