Austriacul Thomas Morgenstern si-a confirmat statulul de mare favorit la castigarea Turneului celor 4 trambuline la sarituri cu schiurile, triumfand in prima etapa a competitiei de la cumpana dintre ani, in localitatea germana Oberstdorf.

Dublu campion olimpic in 2006, austriacul s-a impus cu un punctaj de 295,9 puncte, sariturile sale masurand 136,5 metri, respectiv 141,5 metri.

Morgenstern a reusit a saptea victorie stagionala, din opt concursuri desfasurate si i-a devansat la Oberstdorf pe conationalul sau, Gregor Schlierenzaurer (280,7 puncte) si pe finlandezul Janne Ahonen (279 puncte), castigator de patru ori a prestigioasei competitii.

Austriacul Andreas Kofler, unul dintre pretendentii la un loc pe podium, clasat pe pozitia a patra in ierarhia sezonului, s-a accidentat la genunchiul stang dupa ce a cazut la aterizare, si a fost transportat la spital, dar apoi a revenit pentru a urmari finalul concursului. Sansele sale de a participa in urmatoarea etapa sunt minime.

A doua etapa a Turneului celor 4 trambuline este programata miercuri, 2 ianuarie, pe noua trambulina de la Garmisch-Partenkirchen.