Serghei Kariakin, Rusia - challengerul oficial, l-a invins pe Magnus Carlsen, Norvegia - campionul en-titre, in meciul cu numarul opt pentru titlul mondial de sah, informeaza AFP. Partida a avut 52 de mutari.

Magnus Carlsen vs Serghei KariakinFoto: chess.com

Magnus a jucat cu piesele albe, iar Serghei cu negrele.

Dezechilibrul s-a produs la mutarea cu numarul 24, dupa cum informeaza AFP.

In acest moment, Serghei conduce cu 4,5 puncte la 3,5 puncte in disputa cu Magnus Carlsen. Fiecare victorie este recompensata cu un punct, iar fiecare remiza cu 0,5 puncte. Castigatorul titlului mondial va incasa un cec in valoare de 600.000 de euro, iar invinsul 400.000 de euro.

Meciul are loc pe parcursul a 12 partide, la New York, fiind declarat castigator primul care atinge cota de 6,5 puncte. In caz de egalitate, vor avea loc partide de departajare.

Urmatoarea partida (a noua) va avea loc pe 24 noiembrie.

Vezi aici mai multe detalii despre victoria lui Seghei Kariakin in fata lui Magnus Carlsen.

Magnus Carlsen - 25 de ani, nascut pe 30 noiembrie 1990, la Tønsberg, Norvegia. Este campionul mondial en-titre si are titlul de Grandmaster in sah.

Serghei Kariakin - 26 de ani, nascut pe 12 ianuarie 1990, la Simferopol. A reprezentat Ucraina pana in 2009, iar acum reprezinta Rusia. Are titlul de Grandmaster in sah.

"A fost un meci foarte intens. M-am folosit de ambitia adversarului, pe care am intors-o impotriva lui. A incercat sa sacrifice doi pioni astazi, reusind sa faca meciul mult mai spectaculos" - Serghei Kariakin, dupa victoria din meciul cu numarul opt.

Serghei a intarziat la conferinta de presa de dupa meci, fiind oprit pe drum de televiziunea rusa pentru un interviu. Espen Agdestein, managerul lui Magnus Carlsen, a cerut inceperea conferintei fara jucatorul rus, iar refuzul l-a facut pe campionul mondial en-titre sa se ridice si sa plece, fara sa mai dea vreo declaratie. Magnus a stat singur in sala de conferinte pret de aproximativ doua minute.

Mai jos poti vedea intreg momentul:

Programul meciurilor contand pentru titlul mondial de sah: