Luptatorul Stefan Gheorghita, clasat pe locul 5 la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, la lupte libere, primeste medalia de bronz la categoria 74 de kilograme, dupa ce medaliatul cu argint, uzbekul Soslan Tigiev, a fost descalificat, fiind gasit dopat la reanalizarea probelor, in urma cu cateva zile, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

CIO a anuntat inca din 17 noiembrie despre gasirea unor luptatori dopati, ca urmare a reanalizarii probelor luate in timpul JO din 2008. Printre acestia se numara si medaliatul cu argint la categoria 74 de kilograme, uzbekul Soslan Tigiev, depistat pozitiv la turinabol, el fiind descalificat dupa opt ani. Acelasi Tigiev a fost depistat pozitiv si la JO din 2012, cand a cucerit medalia de bronz, pierzand si acea distinctie.

Luni, forul international de profil (UWW) a confirmat pentru Federatia Romana de Lupte faptul ca, in urma descalificarii lui Soslan Tigiev, luptatorul Stefan Gheorghita, clasat la JO din 2008 pe locul 5 al categoriei, a urcat pe podium, primind medalia de bronz.

Astfel, podiumul la lupte libere, categoria 74 de kilograme, la JO din 2008, arata astfel in prezent: Buvaya Saytiev (Rusia, medalie de aur), Murad Gaidarov (Belarus, argint), Kiril Terziev (Bulgaria) si Stefan Gheorghita (Romania), ambii cu medalie de bronz.

"A 34-a medalie olimpica din istorie pentru Romania la lupte! Stefan Gheorghita este medaliat cu bronz la JO de la Beijing, editia 2008. Vestea buna a venit astazi de la UWW, care a anuntat mai multe modificari ale clasamentelor din cauza unor sportivi gasiti dopati. Este un rezultat mare pentru un sportiv exceptional. Felicitari, Stefan Gheorghita. Hai Romania", a scris intr-un mesaj presedintele FR Lupte, Razvan Pircalabu.

La JO de la Beijing, din 2008, Romania a cucerit patru medalii de aur, una de argint si trei de bronz, opt in total, iar acum bilantul creste la noua medalii dupa adaugarea bronzului de la lupte acordat lui Stefan Gheorghita.