Nationala feminina de baschet a Romaniei a ratat calificarea la Eurobasket 2017, dupa ce a fost invinsa de formatia Israelului cu scorul de 62-51 (18-9, 17-8, 17-18, 10-16), sambata seara, in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, in Grupa H a preliminariilor Campionatului European de anul viitor, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tricolorele, victorioase in deplasare cu 78-77, aveau nevoie de o victorie pentru a termina pe primele doua locuri din grupa si a avea sanse de calificare la turneul final, dar au cedat in acest meci decisiv, dupa o prima jumatate de meci foarte slaba.

Cele mai bune de la invingatoare au fost Doron si americanca naturalizata Clark, cu peste 20 de puncte, iar din echipa Romaniei s-a evidentiat Ashley Walker, naturalizata recent, cu 17 puncte.

In clasament, pe primul loc se afla Turcia, cu 9 puncte, urmata de Israel, 8 puncte, Romania, 7 puncte, Bosnia, 6 puncte.

In ultimul sau meci, fara miza, Romania va intalni Turcia, in deplasare, pe 23 noiembrie.

Prima clasata in fiecare din cele 9 grupe, plus sase echipe de pe locul secund cu cea mai buna linie de clasament se vor califica la CE din 2017, care va avea loc in Cehia.