A sasea partida dintre norvegianul Magnus Carlsen, campionul mondial en titre de sah, si rusul Serghei Kariakin, challengerul oficial, pentru titlul suprem, care are loc la New York, s-a terminat remiza dupa numai 32 de mutari, informeaza site-ul competitiei, citat de Agerpres.

Carlsen vs KariakinFoto: chess.com

A fost randul lui Serghei Kariakin sa joace cu piesele albe, in a treia partida de la inceputul meciului, in care jucatorii au optat pentru varianta intitulata de teoreticienii jocului cu 64 de patrate ''spaniola inchisa''.

Primele doua partide au fost de tatonare, o atitudine normala de ambele parti, atunci cand miza este foarte mare, iar rezultatul de egalitate a fost usor previzibil.

Confruntarea a inceput efectiv in meciurile trei si patru cand s-a atacat cu toate fortele, dar Magnus Carlsen nu a reusit sa concretizeze clasa evident superioara demonstrata in fata spectatorilor si internautilor.

In partidele cinci si sase, Serghei Kariakin si-a depasit conditia de foarte eficace aparator si isi pune adversarul sub presiune atat de tare, incat norvegianul uita sa noteze o mutare pe foaia de joc. Dar de fiecare data arbitrul consemneaza remiza.

Dupa primele sase partide, scorul este egal 3-3. In partida cu numarul sapte, programata duminica, se schimba ordinea de alternare a culorilor, iar rusul va beneficia din nou de avantajul din debut al pieselor albe.

Sambata, 19 noiembrie, este a treia zi de pauza.

Pana acum, in timpul liber, norvegianul a preferat sa joace baschet, el cautand de la inceput un hotel cu teren sportiv in apropiere, iar rusul a ales plimbarile in parc.

Meciul va avea loc pe parcursul a 12 partide, fiind declarat castigator primul care atinge cota de 6,5 puncte. In caz de egalitate, vor avea loc partide de departajare.

Vezi aici mai multe detalii despre partida a sasea dintre Magnus Carlsen si Serghei Kariakin.

Programul meciurilor contand pentru titlul mondial: