Mihai Covaliu, presedintele Federatiei Romane de Scrima, a devenit, miercuri, primul candidat care s-a inscris in alegerile pentru functia de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, programate pe 15 noiembrie, intr-un moment delicat al sportului romanesc, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Este un pas foarte important la care m-am gandit foarte mult, dar asa cum am actionat in ultima perioada in cariera mea, cred ca pot ajuta si pot face bine si celor din jurul meu, celor din lumea sportului, pentru ca dupa aceste JO de la Rio am vazut exact care sunt si unde sunt problemele. Stiu ce este de facut pentru ca sportul romanesc sa reintre pe drumul cu care eram obisnuiti. Au fost mai multe persoane care m-au determinat sa fac acest pas. Am reflectat o perioada lunga de timp pâna sa iau aceasta decizie. M-am sfatuit cu foarte multi oameni din lumea sportului si datorita increderii pe care acesti oameni au avut-o in mine, am decis sa fac acest lucru. Sportului ii lipsesc coeziunea, unitatea si dialogul'', a declarat fostul campion olimpic de la Sydney la sediul COSR.

Covaliu, presedintele singurei federatii medaliate cu aur olimpic la Rio de Janeiro, vrea ca sportivii si antrenorii sa se bucure de o mai mare atentie si consideratie din partea conducerii COSR: ''Sportivii au nevoie de putin mai multa atentie si putin mai multa afectiune din partea celor care ar trebui sa-i conduca si sa le dirijeze pasii in marea performanta. Cu antrenorii, la fel, o colaborarea mult mai buna cu cei care pot sa ajute in momentul de fata sportul românesc. Dar principala problema este aceea a dialogului, a compatibilitatii in tot ceea ce se intampla. Avem nevoie de logistica, de sprijin din partea autoritatilor si avem nevoie ca oamenii sa înteleaga ca sportul in Romania este un ambasador, un vector care de multe ori ajunge acolo unde nu pot ajunge alte doleante''.

In acelasi timp cu Covaliu, la sediul COSR s-au mai prezentat Alexandru Dedu, presedinte al FR de Handbal, care s-a inscris pentru functia de vicepresedinte, Razvan Pîrcalabu, presedinte al FR de Lupte, candidat la postul de membru al Comitetului Executiv COSR, ambii fiind sustinatori ai presedintelui Federatiei Romane de Scrima.

Pentru alegerile la posturile de membru in Comitetul Executiv s-au mai inscris pana acum George Cosac, presedintele FR de Tenis, George Boroi, comandantul CSA Steaua, Cristinel Romanescu, presedinte al FR de Tenis de Masa, Sorin Avram Iacoban, presedintele FR de sah. La cele doua posturi de vicepresedinte, pana acum s-au inscris Alexandru Dedu si Sorin Babii, presedintele FR de Tir. Al treilea post de vicepresedinte este detinut de drept de Octavian Morariu, membru CIO.

Candidatii la diversele posturi din cadrul COSR pot sa-si depuna dosarele pana pe 17 octombrie, ora 18:00.