Alin Petrache a fost numit, marti, in functia de director general interimar al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Bucuresti, a informat Biroul de presa al Primariei Capitalei, prin intermediul unui comunicat, conform Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cine este Alin Petrache, noul presedinte al Comitetului Olimpic Roman: fiul lui Adrian Petrache, membru al tripletei Bittner - Cocos - Petrache

Alin Petrache, fiul controversatului afacerist Adrian Petrache, a fost presedinte al Federatiei Romane de Rugby intre 2009 si 2014 si presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman in perioada 2014 - 2016. El a fost capitan al nationalei de rugby si a evoluat pentru cluburi din Romania, Franta si Anglia. El a demisionat de la Comitetul Olimpic dupa dezastrul de la JO Rio, olimpiada marcata de lipsa de rezultate si de scandalul public legat de calitatea proasta a echipamentului oficial.

Numirea vine in urma expirarii perioadei de detasare a lui Bogdan Vasiliu de la Asociatia Club Sportiv Metropolitan, unde era angajat ca antrenor de handbal, la conducerea CSM Bucuresti. Bogdan Vasiliu a fost director general al CSM, cu delegatie, in perioada 15 decembrie 2015 - 10 octombrie 2016.

"Este un moment important pentru mine. Obiectivul principal este acela de a transforma acest club în cea mai importanta institutie sportiva a tarii. De asemenea, imi doresc sa promovam sportul în randul bucurestenilor si sa reinviem forta sportiva a Capitalei. Clubul are performante la mai multe sectii sportive, dar imi doresc sa aduc performante la toate sporturile", a precizat Alin Petrache.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat ca Petrache este un director general "experimentat", un manager sportiv care poate ridica nivelul clubului bucurestenilor.

"Experienta manageriala a domnului Petrache va conta enorm. Sper ca va transforma CSM Bucuresti intr-un club de valoare pentru sportul romanesc, in care fiecare sectie sa fie o forta, cu rezultate de exceptie. Sunt o ferventa sustinatoare a sportului, atat a celui de masa, cat si a celui de mare performanta! Stiu cata munca si sacrificii se afla in spatele unei medalii stralucitoare, dar si ca, fara sportul de masa, performanta ar avea de suferit. In calitate de primar general am incercat sa atrag cat mai multi copii si tineri catre sport, prin actiuni diverse care au avut mare succes in aceasta vara. Dau doar doua exemple: Sport pentru inima Capitalei si Deschidem curtea scolii, pe care le vom continua cu siguranta" a afirmat Firea.