Pugilistul american Aaron Pryor, fost campion mondial WBA si IBF la categoria super-usoara, a decedat la varsta de 60 de ani, la Cincinnati (Ohio), in urma unei insuficiente cardiace, a anuntat duminica familia sportivului, citata de AFP.

Aaron Pryo (dreapta)Foto: boxingnewsonline.net

"Noi anuntam cu mare durere ca scumpul nostru Aaron s-a stins din viata duminica la ora 5,57", a anuntat vaduva sa, Frankie Pryor, potrivit Agerpres.

Supranumit "The Hawk" (vulturul), Pryor a castigat 39 din cele 40 de meciuri de la profesionisti, dintre care 35 inainte de limita.

El a detinut titlul WBA la categoria super-usoara din 1980 pana in 1983, punandu-si in joc centura de noua ori, dintre care de doua ori in fata nicaraguanului Alexis Arguello, pe parcursul unor meciuri spectaculoase.

In septembrie 1983, Pryor s-a retras pentru prima oara din ring, dupa ce l-a invins pe Arguello prin KO in repriza a 10-a. A revenit in ring in anul 1984, cand a cucerit titlul IBF in fata compatriotului sau Gary Hinton la puncte.

Finalul sau de cariera a fost umbrit de consumul de droguri, care a dus la pierderea titlului IBF pentru non-combat. In anul 1990, Aaron Pryor s-a retras definitiv din box.

Vezi aici momente cu Aaron Pryor in ringul de box: