Virginia Raggi, primarul Romei, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca refuza sa sustina candidatura capitalei italiene la organizarea Jocurilor Olimpice din 2024, astfel ca retragerea iminenta a acestei candidaturi lasa drum liber oraselor Paris, Los Angeles si Budapesta, informeaza L'Equipe, citat de Agerpres.

Noul primar al Romei, Virginia Raggi, a declarat miercuri ca ar fi ''iresponsabil'' din partea sa sa sustina candidatura Romei pentru JO 2024.

''Noi am respectat armistitiul olimpic si paralimpic, iar acum ne aflam in fata dumneavoastra (...) Ar fi iresponsabil sa spun da acestei candidaturi'', a declarat Raggi, aleasa primar in luna iunie.

''Nu Jocurilor betonului! Absolut nu! (...) Nu catedralelor in desert (...). Noi nu vom ipoteca viitorul acestui oras'', a adaugat ea, mentionand ca Jocurile sunt intotdeauna ''un soi de vis care se transforma in cosmar'' pentru locuitori.

Acest anunt nu este o surpriza deoarece Raggi isi exprimase deschis indoielile in ce priveste beneficiile organizarii Jocurilor 2024 la Roma, un oras deja extrem de indatorat si in incapacitate de a investi inainte.

Comitetul olimpic italian (CONI) asigurase totusi ca organizarea JO 2024 nu va costa niciun cent contribuabilii romani. Bugetul, evaluat la 5,3 miliarde euro, urma sa fie in intregime in sarcina comitetului olimpic, a sponsorilor si a statului italian. Insa, fara sustinerea municipalitatii, ''candidatura nu va putea merge inainte'', a sustinut presedintele CONI, Giovanni Malago