​Jonathan Brownlee a pierdut titlul mondial la triatlon, dupa ce i s-a facut rau in ultimii 300 de metri ai cursei (era lider in acel moment). Inainte de a cadea, Jonathan a fost prins de fratele sau (Alistair), iar ajutat de acesta a trecut linia de sosire. Lasat de Alistair, Jonathan a terminat pe locul doi, titlul mondial fiind castigat de spaniolul Mario Mola.

Fratii BrownleeFoto: Captura YouTube

Cu doar 300 de metri inainte de finalul cursei, lui Jonathan i s-a facut rau si a fost aproape sa se prabuseasca. A fost insa preluat de fratele sau, care se afla in spate. Carat de Alistair, Jonathan a incheiat cursa pe locul doi la general, in urma ibericului Mario Mola.

Jonathan Brownlee era in frunte si avea titlul la indemana. Insa medaliatului cu argint de la Rio i s-a facut rau, astfel ca Alistair, campionul olimpic en-titre, l-a ajuns pe fratele sau si l-a ajutat sa treaca linia de sosire.

Dupa ce a inotat 1.500 de metri, a parcurs 40 kilometri cu bicicleta si a alergat 9,7 kilometri, pe o temperatura foarte ridicata, Jonathan a reusit sa treaca linia de sosire al doilea, iar Alistair a fost al treilea, insa cei doi au fost intrecuţi de sud-africanul Henri Schoeman.

Aflat pe locul doi, Jonathan Brownlee trebuia sa astepte ca spaniolul Mario Mola sa nu incheie cursa de alergare pe un loc mai bun de 6. Insa acesta a terminat pe 5, astfel ca a reusit primul titlu de campion mondial, depasindul cu putin pe Jonathan Brownlee, clasat al doilea la general.

Epuizat, Jonathan Brownle s-a prabusit dupa ce a trecut linia de sosire si a fost transportat la spital. Federaţia spaniola de triatlon a cerut descalificarea lui, insa aceasta solicitare a fost respinsa deoarece este permis ca un sportiv sa fie ajutat de un alt concurent, informeaza News.ro.

Vezi aici momentul impresionant: