Hackerii rusi intitulati Fancy Bears au dat publicitatii, vineri, o noua lista cu 11 sportivi participanti la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro care au primit exceptii de uz terapeutic, informeaza ziarul L'Equipe, citat de News.ro. Cel mai sonor nume de pe lista este cel al ciclistei britanice Laura Trott, cvadrupla campioana olimpica pe velodrom.

Control antidopingFoto: AGERPRES

Cei 11 sportivi care apar pe aceasta lista sunt: Nicola Adams, Laura Trott, Siobham-Marie O'Connor, Olivia Carnegie-Brown (Marea Britanie), Jeanette Ottesen (Danemarca), Kimberley Brennan, Alexander Belonogoff, Jack Bobridge (Australia), Mireia Garcia Belmonte (Spania), Julian Justus, Laura Siegemund (Germania).

Cu putin timp inainte de publicarea celei de-a treia liste, presedintele CIO, Thomas Bach, a condamnat atacurile cibernetice ale grupului Fancy Bears, care au spart serverele Agentiei Mondiale Antidoping (WADA).

Grupul rus de hackeri Fancy Bears a spart serverele WADA si a postat, marti, primele date medicale prin care se arata ca nume mari ale sportului american, precum jucatoarele de tenis Serena si Venus Williams, gimnasta Simone Biles si baschetbalista Elena Delle Donne, participante la JO, au folosit substante interzise pe baza unor certificate medicale.

Fancy Bears a dat publicitatii, in noaptea de miercuri spre joi, o noua lista cu 25 de sportivi participanti la JO de la Rio, care au primit exceptii de uz terapeutic. Pe aceasta lista figureaza, printre altii, jucatoarea ceha de tenis Petra Kvitova, autorizata sa ia abuterol si formoterol in 2009, tot formoterol in 2013, jucatoarea americana de tenis Bethanie Mattek-Sands (hidrocortizon in 2012, 2013, 2014, 2016, prasteron in 2015), ciclistii britanici Bradley Wiggins (salbutamol in 2008, kenalog in 2011, triamcinolon in 2012 si 2013) si Chris Froome (prednisolon in 2013 si 2014).

In aceasta a doua etapa, Fancy Bears a publicat informatii medicale de la zece sportivi americani, cinci britanici, cinci germani si cate unul din Polonia, Cehia, Danemarca, Rusia si Romania (canotoarea Roxana Cogianu, medaliata cu bronz cu barca de 8 plus 1 a Romaniei, la JO).