Castigatoare a numai putin de patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, gimnasta Simone Biles (acuzata ca se dopeaza) se apara si spune ca se afla sub tratament pentru tulburare de hiperactivitate cu deficit de atentie (ADHD), sustine L'Equipe. Marti, un grup de hackeri din Rusia a anuntat ca a spart serverele WADA (Agentia Mondiala Antidoping), iar acestia ar fi gasit documente conform carora surorile Williams (n.r. Serena si Venus) si Simone Biles ar fi fost depistate pozitiv la controalele antidoping efectuate pe durata Olimpiadei.

Simone BilesFoto: rio2016.com

Cum se apara Simone

"Sufar de ADHD si iau medicamente inca din copilarie. Vreau sa stiti ca eu cred intr-un sport curat, am respectat intotdeauna regulile si voi continua sa o fac, deoarece fair-play-ul este crucial pentru sport si foarte important pentru mine", a scris Simone Biles pe contul sau Twitter.

Ce spune Federatia Americana de Gimnastica

"Simone a completat formularele adecvate in raport cu solicitarile Agentiei americane antidoping (USADA) si AMA. Nu a existat nicio incalcare a regulamentului. Federatia internationala de gimnastica, Comitetul olimpic american si USADA au confirmat acest lucru" - Steve Penny, presedintele USA Gymnastics.

Un grup de hackeri din Rusia ("Fancy Bears") a precizat, luni, ca a spart serverele WADA, acolo unde a descoperit ca zeci de sportivi americani au fost depistati pozitiv pe durata JO de la Rio de Janeiro. Acestia ar fi avut "liber la doping", justificand cu certificate medicale folosirea substantelor interzise.

In cazul lui Biles, ar fi vorba de amfetamine (metilfenidat), la Serena Williams de oxicodona, hidromorfona, prednison si alte substante, iar baschetbalista Delle Donne ar fi utilizat amfetamine si hidrocortizon, conform News.ro.

Un episod asemanator s-a intamplat cu Maria Sharapova. Sportiva din Rusia a fost depistata pozitiv cu meldonium, substanta care a devenit interzisa de la 1 ianuarie 2016. Masha a picat testul pe durata Australian Open, iar jucatoarea a motivat folosirea substantei la recomandarea medicului ei. A fost suspendata pentru doi ani din circuitul WTA.

Moment ciudat cu Serena Williams, pe durata turneului de la Wimbledon, din 2014. Presa de specialitate a vorbit mult despre acest episod la vremea respectiva, speculandu-se doua variante mari: bautura sau dopaj (diverse substante)...

Presupusa fisa a Serenei Williams

Presupusa fisa a lui Venus Williams

Presupusa fisa a lui Simone Biles