Nicu Vlad, presedintele Federatiei Romane de Haltere, Nicu Vlad va conduce Comitetul Olimpic si Sportiv Roman pana la alegerile din luna noiembrie. Presedintele Alin Petrache si-a dat demisia dupa rezultatele slabe ale sportivilor romani de la JO de la Rio.

Nicu VladFoto: AGERPRES

"Conform regulamentului COSR, in urma retragerii presedintelui, raman cei trei vicepresedinti care sa conduca interimatul. De fapt conducerea o face Comitetul Executiv pana la urmatoarele algeri, care vor fi in jurul datei de 15 noiembrie. Interimatul va fi asigurat de Comitetul Execeutiv si eu am fost desemnat sa conduc Comitetul Executiv. Eu sunt doar unul dintre cei trei vicepresedinti de la conducerea Comitetului Eexcutiv. Nu se pune in discutie acum sa candidez, nu s-a pus problema niciunei candidaturi acum, ci doar interimatul pe o anumita perioada de timp, pentru ca institutia sa functioneze. Pentru mine este o functie onoranta" - Nicu Vlad, citat de News.ro.

Alin Petrache este presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Român din 2014.

La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Romania a obtinut cinci medalii: una de aur, una de argint si trei de bronz. Rezultate mai slabe au fost inregistrate doar la Helsinki (1952), atunci cand tricolorii au adunat doar patru medalii.