Cele mai bune echipe de baschet 3x3 din Europa isi dau intalnire la Bucuresti, intre 2 si 4 septembrie, la cea de-a doua editie a Campionatelor Europene de Baschet 3x3. Evenimentul va avea loc in AFI Palace Cotroceni, in zona patinoarului, iar festivitatea de deschidere se va desfasura vineri, 2 septembrie, incepand cu ora 16.45.

Romania - baschet 3x3Foto: webPR.ro

In total 24 de echipe nationale, 12 la masculin si 12 la feminin, din 16 tari, se vor duela in arena special amenajata pe patinoarul din AFI Palace Cotroceni, de-a lungul a trei zile pline de baschet dar si de demonstratii de slam-dunk, freestyle, street-dance si concursuri pentru public. Accesul este liber.

Nationala Romaniei va incerca sa isi apere titlul cucerit in competitia masculina in 2014, dar va avea o adversara dificila inca din faza grupelor. Tricolorii (Bogdan Popescu, Angel Santana, Catalin Vlaicu si Catalin Bordei) se vor reintalni cu Rusia, echipa pe care au invins-o chiar pe propriul teren, la precedenta editie a Mondialelor, Moscova 2014. Intre timp Rusia a cucerit medaliile de aur la Jocurile Europene de la Baku, din 2015 si este una dintre favorite la Bucuresti.

Cea de-a treia echipa din grupa este nationala Slovaciei. Primele doua echipe se califica in faza sferturilor de finala.

La feminin, Romania (Gabriela Marginean, Anca Sipos, Sonia Ursu si Andra Haas) se va duela cu vechea rivala Ungaria. Cele doua echipe s-au intalnit ultima oara chiar in vara acestui an, la turneul de calificare din Andorra, acolo unde vecinele noastre s-au impus in finala cu 17-10. Romania a invins Ungaria de mai multe ori pe parcursul sezonului trecut, la turneele Sport Arena Streetball.

Din grupa mai face parte si Belgia, medaliata cu bronz la prima editie a Europenelor, care a avut loc tot la Bucuresti, in Piata Universitatii, in 2014.

Din programul Campionatelor Europene de Baschet 3x3 face parte si un incendiar concurs de slam-dunk la care vor participa cei mai buni atleti din Europa. Fanii vor putea de asemenea sa vada momente de freestyle cu mingea de baschet, vor putea la randul lor deveni staruri in concursurile care le sunt dedicate, iar majoretele de la Dracula's Girls, vicecampioane europene alaturi de trupe de street-dance, vor intretine atmosfera in pauze.

Campionatele Europene de Baschet 3x3 se desfasoara sub egida Federatiei Internationale de Baschet si sunt organizate de catre Sport Arena, ACS Sport Promotion si Federatia Romana de Baschet cu sprijinul Directiei pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti, Primariei Municipiului Bucuresti, PROEDUS si a Universitatii Politehnice Bucuresti.

Programul competitiei si mai multe amanunte despre eveniment pe www.3la3.ro, www.facebook.com/sportarenastreetball