Comitetul Olimpic al Statelor Unite si-a cerut scuze, vineri, pentru "comportamentul inacceptabil" al celor patru inotatori de la Rio de Janeiro, Gunnar Bentz, Jack Conger, Ryan Lochte si James Feigen, care au mintit in privinta faptului ca au fost jefuiti pe durata competitiei olimpice din Brazilia, noteaza BBC, citat de Mediafax.

Ryan LochteFoto: Google/ JO

Politia braziliana a audiat trei dintre medaliatii cu aur americani si au concluzionat ca "acestia nu au fost victimele unui jaf, asa cum au sustinut". Gunnar Bentz si Jack Conger au primit dreptul de a parasi Rio de Janeiro, joi seara. Ryan Lochte plecase deja, in timp ce James Feigen ramane in Brazilia.

Initial, Ryan Lochte a declarat ca inotatorii au fost jefuiti sub amenintarea unei arme in timp ce se intorceau cu un taxi dintr-un club spre satul olimpic. Ulterior, seful politiei din Rio de Janeiro, Fernando Veloso, a precizat ca sportivii au mintit in privinta jafului, in schimb acestia au vandalizat toaleta unei benzinarii si s-au oferit sa plateasca daunele, dupa interventia agentilor de securitate. Mai mult, unul dintre agenti a fost nevoit sa scoata arma din dotare, fara a o folosi, in conditiile in care unul dintre inotatori a avut un comportament agresiv.

Conform ABC News, inotatorul olimpic Jimmy Feigen va plati 11.000 de dolari unei organizatii braziliene de caritate pentru a solutiona disputa pe care politia o numeste o poveste inventata de el si colegii sai.

Anuntul a fost facut de catre avocatul lui Feigen, Breno Melaragno Costa, dupa intalnirea cu un judecator si oficiali din cadrul Ministerului de urmarire penala din Rio.