Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Alin Petrache, a anuntat ca isi va depune mandatul dupa Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. ''In calitate de presedinte al COSR, voi face ceea ce am anuntat inca de la inceputul anului, imi voi depune mandatul Adunarii Generale pentru ca analiza activitatii sa nu fie blocata de niciun considerent ierarhic. Acelasi lucru il voi cere vicepresedintilor COSR si tuturor membrilor Comitetului Executiv'', a anuntat Alin Petrache, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Revenit de urgenta in tara, ''pentru o urgenta medicala a unuia dintre copii'', Petrache a precizat ca dupa Jocurile Olimpice va urma o analiza in cadrul Adunarii Generale a COSR in legatura cu ''toata activitatea de pregatire a sportivilor, rezultatele obtinute de fiecare federatie, de fiecare sportiv si responsabilitatea ce revine fiecaruia, inclusiv factorilor de conducere, atat din cadrul COSR, cat si al federatiilor si cluburilor sportive. Toata aceasta analiza si masurile ce vor fi decise vor fi prezentate transparent, deschis, opiniei publice prin intermediul media''.

Presedintele COSR a multumit ''tuturor sportivilor romani aflati in intrecerea olimpica, este un fapt meritoriu ca s-au calificat indeplinind baremele olimpice. O mentiune pentru toti cei care si-au onorat participarea cu rezultate meritorii si recunostinta noastra pentru cei care au urcat pe podiumul olimpic. De asemenea, un gand bun, de multumire pentru toti membrii staff-urilor tehnice, antrenori, medici, analisti, kinetoterapeuti. Victoriile sunt doar ale lor, ale sportivilor si ale celor care i-au pregatit''.

Petrache s-a referit si la ''calitatea slaba, indoielnica a unora dintre echipamentele sportive ale Echipei Olimpice a Romaniei'', cerandu-si scuze in numele personal si al COSR, atat sportivilor care au avut de suferit, cat si opiniei publice.

''La intoarcerea in tara, dupa Jocurile Olimpice, vom demara o ancheta interna in cadrul COSR pentru a stabili cine se face vinovat si care sunt masurile luate, sanctiunile aplicate. Toti cei vinovati vor plati, indiferent de locul pe care il ocupa. Vom informa neintarziat opinia publica de rezultatele anchetei. COSR va pune in continuare la dispozitia organelor Statului toate datele si informatiile solicitate in acest caz'', a mentionat Petrache.

Presedintele COSR, care va pleca luni la Rio, pentru a fi in continuare alaturi de sportivii romani aflati in concurs, a avut cuvinte de multumire si pentru toti cei care au fost alaturi de delegatia Romaniei la JO de la Rio, spectatori, radioascultatori si telespectatori. ''Am simtit inimile romanilor din tara si de pretutindeni batand alaturi de Echipa Olimpica. Sportivii romani aflati in concurs in zilele ce urmeaza au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor. Speram sa se ridice tricolorul pe catargul olimpic, sa auzim imnul national al Romaniei din nou la Rio. Hai Romania!'', a mai spus Petrache.

Romania are pana acum patru medalii cucerite la Rio, aurul echipei feminine de spada, argintul obtinute de tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau la dublu masculin, bronzul luat de Gabriel Sincraian la haltere (cat. 85 kg) si cel cucerit de canotoarele de la 8+1.