Spadasinele din echipa Romaniei vor fi recompensate pentru medalia de aur la JO de la Rio cu premii de cate 70.000 de euro, cate un autoturism Renault, precum si cu rente viagere, in timp ce Florin Mergea si Horia Tecau vor primi 56.000 de euro fiecare, iar Gabriel Sâncraian, 42.000 de euro, pentru medaliile de argint, respectiv bronz, transmite News.ro.

Romania, campioana olimpica la spada feminin Foto: AGERPRES

Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop si Loredana Dinu au cucerit, joi noapte, in premiera pentru scrima feminina romaneasca, medalia de aur la spada echipe.

Performanta lor, conform legislatiei in vigoare, va fi rasplatita individual dupa cum urmeaza: un premiu de 35.000 de euro (echivalentul in lei), care va fi dublat, si este acordat de COSR, un autoturism Renault, precum si rente viagere, cuantumul acestora fiind de 1,5 salarii medii brute pe economie si urmand a fi acordate lunar.

Medalia de argint, obtinuta vineri noapte, de jucatorii de tenis Florin Mergea si Horia Tecau, la dublu, va fi recompensata cu cate un premiu de 28.000 de euro (echivalentul in lei), care va fi dublat de COSR.

La randul sau, halterofilul Gabriel Sâncraian, care a castigat, tot vineri noapte, medalia de bronz la categoria 85 de kilograme, va fi recompensat de COSR cu suma de 21.000 de euro (echivalentul in lei), care poate fi, de asemenea, dublata.

De asemenea, toti sportivii medaliati ar urma sa primeasca premii si din partea cluburilor unde sunt legitimati, sumele din partea acestora fiind posibil sa atinga pana la 50% din cuatumul celor provenite de la COSR.