In urma perchezitiilor care au avut loc vineri la firma care a furnizat echipamentul destinat sportivilor de la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 politistii au gasit 180 de echipamente sportive la COSR si alte aproximativ 1.000 la sediul firmei ce a furnizat echipamentele care le-au creat probleme sportivilor, fiind ridicate si mai multe documente legate de tranzactiile comerciale cu astfel de produse, au declarat pentru News.ro surse apropiate anchetei.

Politistii au indisponibilizat si alte echipamente sportive similare cu cele care au ajuns la membrii lotului olimpic. In urma perchezitiilor care au avut loc vineri dimineata, la COSR au mai fost gasite alte 180 de articole sportive susceptibile ca sunt contrafacute, iar la sediul firmei care le-a furnizat au fost sigilate alte aproximativ 1.000 de astfel de produse. Politistii au ridicat mai multe mostre care vor fi expertizate de specialisti urmand ca titularul marcii originale sa comunice prejudiciul care i-a fost adus in urma contrafacerii, arata surse apropiate anchetei.

Potrivit acelorasi surse, exista si alte firme si cluburi sportive care au achizitionat astfel de echipamente sportive. Sursele citate nu au putut preciza si care sunt aceste cluburi.

De asemenea, in urma perchezitiilor de vineri au fost ridicate si documente legate de achizitiile acestor articole sportive susceptibile de a fi contrafacute.

Politistii, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au facut, vineri dimineata, trei perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetul Ilfov, la sediul social si la punctele de lucru ale societatii comerciale Pax Creative Sports, specializata in comert cu articole sportive.

De la COSR au fost ridicate copii ale contractelor de achizitii, precum copii ale caietelelor de sarcini care au stat la baza licitatiilor de echipament sportiv, potrivit unor surse judiciare.

"Din primele cercetari a rezultat ca firma in cauza ar fi incheiat si derulat relatii contractuale cu autoritati contractante din domeniul activitatilor sportive, furnizand echipamente sportive susceptibile a fi contrafacute", spun politistii.

Dosarul penal in cadrul caruia au fost facute perchezitiile a fost deschis pentru comiterea infractiunilor de contrafacere a unei marci si punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare.

Firma Pax Creative Sports a fost infiintata in 2010 si are ca obiect principal de activitate "comertul cu ridicata al imbracamintei si incaltamintei". Firma are doi asociati: Viorel Andreesu si Ion Zamfirescu, iar administrator este Ion Zamfirescu, potrivit datelor obtinute de la Oficiul National al Registrului Comertului.

Gazeta Sporturilor a relatat ca echipamentul sportivilor romani din lotul olimpic, realizat cu sigla firmei Kappa, este de proasta calitate, ca pantalonii s-au descusut, iar culoarea ramane imprimata pe piele.

O discutie cu Sabina Dumitrache, responsabilul contractului olimpic de la firma Pax Creative, a relevat ca defectele au fost semmnalate imediat dupa receptia echipamentului, distribuitorului zonal Kappa din Serbia.

Intrebata cand a remarcat ca este prost echipamentul, Sabina Dumitrache a spus ca aceasta s-a intamplat in 7 iulie, la livrare.

"Am vazut ce ati vazut si dumneavoastra, ca pe eticheta este Sol¬s Europe. Din treninguri curgeau atele! In loc de S ne venise XS. Erau nefinisate ca lumea", a precizat ea.

"Noi am ridicat echipamentul din depozitele Kappa din Italia. Desi avem contract cu sarbii, ii consideram furnizori si pe Kappa Italia. Eticheta nu e a lor! Materialele sunt de calitate. Dar probabil ca au subcontractat undeva tot in Italia si etapa de curatare si de finisare n-a mai fost deloc facuta din cauza timpului restrans. Dar asta nu ne intereseaza pe noi. Ne-au livrat echipament sportiv fara calitatea Kappa", a mai declarat Dumitrache.

Ea a adaugat ca, la receptia marfii, s-a constatat faptul ca "nu este echipament SMU (special made unit ¬ personalizat), ci sunt, practic, echipamente de serie personalizate cu brandul Kappa si cu siglele Team Romania".