Echipa de spada a adus prima medalie Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, fetele cucerind aurul dupa ce au trecut in finala de China, scor 44-38. "Au fost putini cei care ne-au ajutat. Nu ne permiteam sa gresim ca la Londra. Momentan nu zic nimic de Tokyo 2020, nu sunt totusi neam cu Highlander", a precizat Ana Maria Popescu.

Ana Maria PopescuFoto: AGERPRES

Medalia de aur a fost dedicata copiilor din loturile de juniori, alaturi de care fetele s-au pregatit inainte de JO.

''Rezultatul acesta este al celor care ne-au ajutat. Si sa stiti ca au fost putini, au fost zece la numar colegii care au venit si ne-au ajutat. Daca ar fi sa fiu rea, as putea spune, cu ghilimelele de rigoare, ca au venit pe burta goala. Copiii aceia au venit pe timpul lor, si-au rupt din vacanta lor sa vina sa ne ajute. Nu ne permiteam sa gresim ca la Londra, sa ne antrenam cu o alta echipa. Era singura noastra optiune sa ne folosim practic de acesti copii. Deci este si meritul lor ca am ajuns aici, pentru ca au încercat pe cât posibil sa ne puna probleme si sa ne ajute la antrenamente. Este mare lucru, iar asta înseamna pura pasiune. Mi-as dori ca ei sa fie cei ajutati. Noi chiar daca primim totul si ei trebuie sa fie ajutati, pentru ca altfel..." - Ana Maria Popescu, citata de Agerpres.

Antrenorul Dan Podeanu nu va fi lasat sa isi rada mustata

''Nu, e foarte urat fara mustata, urat rau. Noi l-am mai vazut. Am mai pus o data pariul asta si mi-e ca doamna Podeanu saraca... apropo, multumim din suflet, doamna, pentru cat l-ati suportat departe de casa si pentru cat ne-ati suportat pe noi. A facut treaba asta cu rasul mustatii dupa un Campionat European si m-am speriat cand a batut la usa. Nu stiam ce se intampla, si de atunci, nu. Am reusit multe la viata noastra, am reusit sa ne aruncam si intr-o fantana arteziana si dupa aia am vazut cablurile. Asa ca am reusit multe la viata noastra. Iar de data asta n-am mai pus pariuri. La Londra domnul Podeanu a promis ca se vopseste si nu i-a iesit'' - Ana Maria Popescu.

Nu se gandeste, momentan, sa faca un copil

''Da, ma gandesc la copilul Simonei Gherman. Ce fericita e Teo acum. Cand o sa ajung eu acasa sotul e in cantonament, mai castiga Steaua doua titluri la polo, Doamne-ajuta sa castige si Champions League, probabil la pensie ne luam un caine, ca nu o sa mai putem face copii. Asta e'' - Ana Maria Popescu.

Despre JO de la Tokyo, din 2020

''Momentan nu zic nimic de Tokyo 2020, dar la anul, la Mondiale, chiar vreau sa fiu prezenta. Acolo inca nu mi-am incheiat socotelile. Vom vedea, nu sunt totusi neam cu Highlander" - Ana-Maria Popescu.

A fost a 16-a medalie a scrimei romanesti la Jocurile Olimpice, dintre care patru de aur, cinci de argint si sapte de bronz. Romania a cucerit in premiera o medalie de aur pe echipe la scrima, la Rio de Janeiro.